Autor: Informer.rs

02.03.2022.

17:09

Foto:

Sport

ŠOK! Legendarni šampion najavio odlazak u PENZIJU! Zna se i kada ZAVRŠAVA blistavu KARIJERU!

Britanac je otkrio da će okačiti "rukavice o zid" posle borbe sa zemljakom Dilianom Vajtom u aprilu
Šampionu sveta u teškoj kategoriji odbrana VBC titule protiv momka rođenog na Jamajci biće poslednja u karijeri.

Neporaženi 33-godišnjak je dvostruki šampion sveta, a pobedio je u 31 od 32 meča. Jedini nerešen rezultat imao je sa Amerikancem Deontejem Vajlderom u prvoj od njihove tri borbe, pre nego što ga je pobedio u drugom i trećem meču.

Informer

 

Upitan da li je njegova odluka vezana za kraj karijere, posle borbe sa Vajtom na stadionu Vembli 23. aprila, Fjuri je rekao:

Govoreći na konferenciji za novinare, tokom promocije narednog meča, Fjuri kaže:

- Ja sam dvostruki neprikosnoveni šampion sveta. Imam 150.000.000 funti u banci i nikome ništa da dokazujem - kaže Britanac.

Očekivalo se da će Fjuri, koji je ranije nagoveštavao da je napustio boks, ove godine izaći na megdan pobedniku revanša između Entonija Džošue i Ukrajinca Aleksandra Usika, u čijem je vlasništvu VBA (Super), IBF i VBO pojas.

Vajt je prvi izazivač Fjurijeve VBC titule i veruje se da je na pripremama u Portugalu.

- Definitivno je pokazao belu zastavu po mojoj proceni - napominje Tajson.

Dilan dobija samo 20 posto novca za borbu i bilo je spekulacija da želi da ponovo pregovara o uslovima pre nego što je potpisao ugovor prošle nedelje. Međutim, Fjurijev promoter Frenk Voren tvrdi da je 33-godišnjak dobio visoku platu u karijeri.

- Dao mi je toliko više samopouzdanja da je neverovatno. On je prestravljen. Način na koji govori o tome, govoreći da ne želi da ide licem u lice, naravno da ne želi, jer će videti tu vatru u mojim očima i pomisliće "Postajem razbijen na komadiće". To je ono što je – to je strah, to je teror. To je sve navedeno i ne krivim ga što danas nije ovde - samouveren je Tajson Fjuri.