Autor: Informer.rs

05.03.2022.

23:35

Foto: Starsportphoto

Sport

SA MILANOVIĆEM DO PRVOG MESTA! Novobeograđani RASTURILI Splićane

Ovo je bio deveti trijumf za Novobeograđane, koji su sada sa devet pobeda i po jednim porazom i remijem izbili na prvu poziciju na tabeli, ispred dubrovačkog Juga koji je na skoru 9-2, posle večerašnjeg poraza od Radničkog iz Kragujevca 12:10.

Sjajan početak u prvoj deonici najavljivao je da će Novi Beograd još jednom silovito trijumfovati u regionalnom takmičenju, pošto su izabranici Igora Milanovića sa šest golova zatrpali gol rivala, naspram tri primljena.

U nastavku je ekipa Jadran uspela da pripreti i približi se, ali nedovoljno da ugrozi sigurnu prednost Novobeograđana, koji su u drugo poluvreme ušli sa prednošću od tri pogotka.

Svaku dilemu o pobedniku, Novi Beograd je rešio u trećoj deonici. Sevali su golovi u mreži Splićana i ovaj deo igre završili su sa 5:1, za ukupnih 15:8 pred poslednju četvrtinu.

Ubedljivih sedam golova viška doveli su do opuštanja Milanovićev tim u poslednjoj deonici, ali su na kraju bez većih problema upisali još jedan trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili se Starhinja Rašović i Radomir Drašović sa po tri gola, dok su po dva postigli Angelos Vlahopulos, Nikola Jakšić, Duško Pijetlović, Đorđe Vučinić i Dušan Mandić. Kod Jadrana istakli su se Konstantin Harkov i Zvonimir Butić sa tri gola.

Novi Beograd se u nedelju od 13.40 sastaje sa Mornarom, dok će Jadran igrati protiv zagrbačke Mladosti od 11.50.