Autor: Informer.rs

06.03.2022.

08:45

Foto: Printscreen/reuters

Sport

RUS STAVIO NA GRUDI ZNAK SA TENKOVA pa na podijumu stajao pored Ukrajinca! (VIDEO)

Ali, pažnju je ipak privukao zbog jednog poteza koji nema veze sa sportom. Kuljak je na grudima imao belo latinično slovo "Z".

Njegova oprema je bila bele boje, sa plavim i crvenim linijama koje jasno simbolizuju rusku zastavu, a posebno je pažnju privuklo slovo Z utisnuto na njegovim grudima. Ispisano je na ruskim tenkovima koji su ušli u Ukrajinu, a čini se da je Kuljak na ovaj način želeo da pošalje političku poruku.

Na podijumu je bio bez zastave ili bilo kakvog obeležja Rusije, kojoj se u skoro svim sportovima uvode sankcije. Kuljak je na pomenuti način želeo da pošalje poruku, koji bi mogao skupo da ga košta.

Kuljak je na podijumu bio baš pored zlatnog gimnastičara Ilijke Kovtuna iz Ukrajine.

Misteriozna bela oznaka "Z" primećena je na tenkovima Rusije, a više je tumačenja. Jedna kaže da to označava "tačku bez povratka", druga govori da se Rusi nazivaju "Zero odred", dok treća opet kaže da znači "Za pobedu". 

Inače, navodno se Kuljak za Svetsko prvenstvo spremao u jednoj ruskoj vojnoj bazi, pa je sigurnodobro upućen u aktuelna dešavanja i šta je želeo i kome da poruči ovim potezom.