Autor: Informer.rs

08.03.2022.

20:24

Foto: Starsportphoto©

Sport

SEHA LIGA PRED RASPADOM! Gasprom u KRIZI! Vojvodina i Partizan na UDARU zbog RATA!

Pogođen je fudbal, pogođena je košarka, slom preti i tenisu, te nije bilo osnova da rukomet ostane netaknut! Prethodne nedelje pojavila se informacija da bi SEHA liga mogla da se raspande, a epilog svega dogodio se danas kada je sezona i zvanično prekinuta. 

Naime, glavni sponzor takmičenja naftna kompanija Gasprom našla se pod udarom sankcija zbog rata u Ukrajini, te je takmičenje sada pod znakom potanja! Sezona 2021/22 suspendovana je do daljnjeg, a upravo to utiče i na dva srpska predstavnika. 

Partizan i Vojvodina do sada su odigrali po jedan meč u SEHA ligi. Novosađani su poraženi od Vardara kod kuće, dok su crno-beli na Banjici izgubili od Eurofarm Pelistera. Beograđani su prethodne nedelje trebali da igraju protiv Zagreba, ali je taj meč odložen. 

Informer

Liga se našla u problemima i pre rata u Ukrajini, skraćena je usled pandemije virusa korona, pa je Vestprem i Meškov Brest trebalo da se priključe takmičenju tek u nokaut fazi. Problemi su bili evidentni od starta, a novonastala situacija samo je "kap koja je prelila čašu". 

Podsećamo, EHF je izbacio ruske i beloruske klubove iz međunarodnog takmičenja, kao i reprezentacije ovih zemalja.