10.03.2022.

15:41

Foto: Informer

Sport

GODINE SU SAMO BROJ! Sava Vaseljevski (72) osvojio srebro na EVROPSKOM takmičenju!

U kategoriji M1 +120 kilograma takmičiće se Milan Smiljanić, dok će u kategoriji M2 do 120 kila naš predstavnik biti Saša Cvetković. Danijela Kršanin takmiči se 12.marta u kategoriji M1 do 52 kilograma.

Informer

 

Prvog dana nastupio je veteran srpskog pauerliftinga 72-godišnji Sava Vaseljevski. Sava je nastupio u kategoriji M4 do 93 kilograma i osvojio zlato u čučnju i mrtvom dizanju dok je srebro osvojio u disciplini beč pres. Sava je iz čučnja podigao 160 kg, iz mrtvog dizanja 200kg, a u disciplini benč pres podigao je 75kg. U ukupnom plasmanu zauzeo je drugo mesto.

Informer

 


Podestimo, naša reprezentacija se 2019. godine prvi put pojavila na Svetskom prvenstvu u pauerliftingu u ime Srbije, a na premijeri Milan Smiljanić je napravio veliki uspeh i osvojio zlatnu medalju za Srbiju.

Informer

 


On je u kategoriji +120 osvojio zlatno mesto u čučnju i benč presu, bronzu u mrtvom dizanju i srebro u ukupnom plasmanu, zauzevši tako drugo mesto na svetu.
Pauerlifting se kod nas odvija kroz Pauerlifting savez Srbije, koji je član Sport akorda. Iako on još uvek spada u neolimpijske sportove, potpisnik je WADA sporazuma o borbi protiv nedozvoljenih supstanci u sportu i stalni je član Univerzijada.