10.03.2022.

17:19

Foto: Reuters

Sport

OVO OBEĆAVA ZABAVNU SEZONU! Ferari najbrži na prvim testiranjima u Bahreinu

Lekler je zabeležio rezultat od 1:34,531 minuta, ispred vozača Vilijamsa Aleksa Albona koji je bio sporiji 0,539 sekundi i Sebastijana Fetela iz Aston Martina, koji je zaostao 1,175 sekundi.

Veliku pažnju na stazi Sakir privukao je Mercedes, koji je u velikoj meri unapredio bolid u odnosu na testiranja u Barseloni prošlog meseca. Aktuelni šampion konstruktora napravio je na svom W-13 radikalni dizajn gotovo bez bočne podloge, tako sićušnim da su jedva vidljive i sa perajima sa strane automobila za poboljšanje protoka vazduha, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Bočne podloge se u Formuli 1 koriste da usmeravaju vazduh kako bi obezbedile hladjenje motora, a Mercedes je novim dizajnom pokušao da poboljša aerodinamiku.

Nemački mediji preneli su da je direktor Red Bula Kristijan Horner rekao da pojedini delovi na Mercedesovom bolidu nisu u skladu sa pravilima, odnosno da su "krila nelegalna".

Red Bul je to demantovao i naveo da Horner nije komentarisao bolid Mercedesa.

- Sve izjave koje mu se jutros pripisuju su netačne - naveo je Red Bul.

Na današnjim testiranjima najviše krugova vozio je Serhio Peres iz Red Bula - 70. On je zauzeo četvrto mesto sa 1,446 sekundi zaostatka za Leklerom, a peti je bio sedmostruki šampion Luis Hamilton iz Mercedesa sa 1,834 sekunde zaostatka.

Vozač Meklarena Lando Noris imao je samo 21 krug i zabeležio osmo najbrže vreme uz zaostatak od 3,049 sekundi.

Ekipa Has nije učestvovala na prvim testiranjima jer je njena oprema kasnila u Bahrein.

Drugi deo testiranja obaviće se popodne.