Autor: Informer.rs

11.03.2022.

09:26

Foto:

Sport

GOL ZA PAMĆENJE! Petar Nenadić BACIO u senku Karabatića i Hansena! Remek-delo (VIDEO)

Rukometaši Vesprema pobedili su u gostima Pari sen Žermen u poslednjem 14. kolu grupne faze Lige šampiona rezultatom 40:39.

Meč je obeležio bivši reprezentativac Srbije Petar Nenadić, koji je utakmicu završio sa devet postignutih golova.

Ipak, srpski as je uspeo da postigne jedan od najčudnijih golova u najelitnijem klupskom takmičenju, kod vođstva svog tima od 14:17.

Naime, u trenutku kada su Sveci imali napad, Nenadić je presekao pas i leđima okrenut uspeo je, ne samo da ne zgazi liniju, nego i da se upiše u listu strelaca sa gotovo 40 metara. Istina, gol Parižana je u tim momentima bio prazan.

Osim Nenadića, odičan je bio i Danac Rasmus Lauge sa sedam golova, dok su Andreas Nilson i Manuel Štrlek po šest puta zatresli mrežu Parižana.

Nikola Karabatić je sa osam golova bio je najefikasniji u redovima francuskog prvaka. Nedim Remili i Luk Stajns su postigli po šest, dok je jedan od najboljih igrača sveta Danac Mikel Hansen samo pet puta bio precizan. Jan Ženti je imao devet odbrana na golu PSŽA-a, a Vensan Žerar samo dve.

Direktan plasman u četvrtfinale Lige šampiona ostvarili su Olborg, Kil, Vive Kjelce i Barselona, koja brani krunu. U baražu za plasman u četvrtfinale sastaje Vardar – Vesprem, Seged – Flenzburg, Monpelje – Porto i PSŽ – Elverum.