Autor: Informer.rs

19.03.2022.

12:07

Foto: Starsportphoto©

Sport

KIJANOVIĆ ZADOVOLJAN UPRKOS SVEMU! Otkrio razlog slabijeg izdanja!

Srpski as je u vrlo jakoj grupi stigao kao peti u vremenu 6.80 sekundi.

-Jako sam zadovoljan što sam se plasirao ovde. Samim nastupom nisam bio zadovoljan, prvi start je bio mnogo bolji. U drugom sam skroz promašio, kasnije sam opet jurio ove ostale takmičare, mada ne mogu ja njih da stignem baš tako lako, kao možda što stižem kao neke kod nas- nasmejao se Kijanović.

Informer

 

Osetio je u finišu trke problem....

-U poslednja tri-četiri metra sam osetio bol u zadnjoj loži, isto sam osetio na onom mitingu u areni pre desetak dana. Tako da sam tu stao, nisam gurao do samog kraja. I da sam završio skroz trku, bilo bi to oko 6,75. Moglo je bolje, moglo je i lošije. Mada su i ostali trčali jako dobro, ja sam se nadao tom nekom njihovom lošijem rezultatu, pošto meni uvek prva trka ide malo slabije. Ne računam tu Kolemana, on je 'razvalio'. Ostali su bili na dohvat ruke, da sam bio fit, mogao sam da učestvujem u polufinalu, ali svakako ostaje prelep utisak. Puna Arena, mnogo mi je drago, pogotovo što nisam učestvovao na dvoranskom pre pet godina, bio mi je san da trčim pred domaćom publikom-, kaže Aleksa.

Informer

 

Naš atletičar kaže da nema razloga za nezadovoljstvo, već planira naredna takmičenja.

-Pre pet godina sam bio blizu da budem na evropskom u dvorani, igrom slučaja se nisam takmičio, ali ostala mi je želja da nastupam pred domaćom publikom. Ta želja mi se ispunila. Druga nije, bilo je to polufinale, ali nema veze, biće još takmičenja, evropskih i svetskih. Sledeće godine u Istanbulu je Evropsko prvenstvo, tu se nadam nekom dobrom plasmanu".

Njegova kvalifikaciona grupa bila je veoma jaka.

Sama grupa mi se mnogo svidela, Slovaka Volka sam već pobeđivao. On je bio realan cilj, da ga pobedim, to bi možda značilo i plasman u polufinale. Kolemana nisam mogao da jurim, ostala dva takmičara iz Nemačke i Španije su bili dostižni, tih nekih 6.61. Sve je bilo moguće, pogotovo da je uspeo prvi start koji je bio mnogo bolji-, zaključio je Kijanović.