Autor: Informer.rs

20.03.2022.

12:46

Foto: Starsportphoto©

Sport

TRGOVČEVIĆ POSLE TRKE: Vraćam se treninzima, očekujem plasman na Evropsko prvenstvo!

On je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo poslednje mesto sa rezultatom 7,89 metara. Njegovo vreme je bilo 38. ukupno.

- Mislim da sam mogao nešto bolje. Moj cilj je bio da prođem do polufinala. To je bilo strašno teško i morao sam da rizikujem malo. Trebalo je da bude perfektna trka. Nažalost, napravio sam grešku na petoj, tu sam izgubio nešto. Možda sam bio tu negde blizu mog ličnog rekorda. Biće bolje sledeći put - rekao je srpski atletičar i sumirao utiske.

Informer

 

Trgovčević se nada da će  Beograd dobiti organizaciju i Evropskog prvenstva 2026. godine i da će moći ponovo da se prikaže svojim navijačima u boljem svetlu.

- Bilo je fantastično. Nisam nikada nešto tako doživeo. Nadam se da će Beograd dobiti Evropsko prvenstvo 2026. godine i da ću moći još jednom da se takmičim pred domaćom publikom.  Ja se vraćam u Italiju, tamo živim i tamo treniram do maja, a onda počinjem sa trkama. Moram da nađem neki dobar međunarodni miting gde dobijam poene za renking. Kako dobijem poene, moćiću da idem u Minhen.