Autor: Informer.rs

22.03.2022.

13:34

Foto: Starsportphoto

Sport

ISPLIVALA ISTINA! Kakav šok, Ivana je zbog ovoga ostala bez medalje u Tokiju!

Svetska šampionka je letos stigla u Japan samo sa jednim ciljem, da se domogne zlatnog odličja. Ali, nažalost, Ivana je ostala uskraćena za olimpijsko zlato!

Ivana je u Riju osvojila bronzanu medalju. Pre toga učestvovala je na OI u Pekingu (30. mesto) i Londonu (8. mesto). Tokio je trebalo da bude kruna karijere. Ipak, novu šansu imaće u Parizu za tri godine, jer je naša atletska kraljica najavila učešće na sledećim Olimpijskim igrama. Ne želi u penziju bez zlata!

Ivana se iz Tokija vratila razočarana, nakon što je osvojila samo četvrto mesto. U finalu je skočila 6.91 što nije bilo dovoljno da se osvoji neko od tri odličja. Skok od sedam metara, koliko je Srpkinja letela u kvalifikacijama, doneo je zlatnu medalju Nemici Malajki Mihambo.

- Ne znam šta da kažem, nemam potrebu da nešto posebno pričam, niti da se pravdam, tako je - kako je. Hoću malo da mi se slegne i da vidim šta ću dalje - rekla je Ivana pre nekoliko meseci.

Informer

 

Niko do danas nije znao šta se desilo našoj atletičarki noć pred takmičenje u finalu Igara.

- Ivana uopšte nije spavala noć pred takmičenje, a to je za vrhunskog sportistu ogroman problem. Razlog je gotovo neverovatan. Na terasi pored njene sobe sportisti su pušili i pili uz muziku - rekao je za Kurir izvor iz Olimpijskog komiteta Srbije koji je bio na licu mesta.

Ivana nije želela o tome da priča ili da traži alibi, iako je to bez sumnje direktno uticalo na njeno izdanje.

- Nikad to nije isticala niti želela da pravi alibi ili išta slično. To je još samo jedan u nizu dokaza o koliko velikoj sportistkinji je reč. Govorim o svetskom nivou.

Informer

 

Podsećamo, Ivana Vuleta je u nedelju odbranila titulu šampionke sveta!

Malo sam van sebe, stvarno nije bio nimalo lak zadatak. Boriti se pred domaćom publikom nešto je što dodatno povećava očekivanja. Ja sam bila spremna i za druge skokove, ali to sad nije bitno. Važno je da sam uspela da proizvedem taj skok koji mi je doneo zlatnu medalju i to je nešto na šta sam mnogo ponosna. Presrećna sam što sam doprinela da ovo svetsko prvenstvo bude jedno od najboljih - kazala je Ivana posle pobede u Beogradu.

Bonus video