Autor: Informer.rs

26.03.2022.

10:22

Foto: SAAF

Sport

PRŠTAĆE NA SVE STRANE - POČINJE SRPSKA LIGA U AMERIČKOM FUDBALU! Vukovi žele odbranu trona, ali će se pitati i Divlji veprovi iz Kragujevca!

Sve je spremno za početak nove sezone u okviru Prve like Srbije u američkom fudbalu. Prvo kolo ove takmičarske godine zakazano je za 26. mart, a za titulu će se boriti sedam ekipa. 

Glavni favorit za trofej su Vukovi iz Beograda, ali se bez borbe neće predati Kragujevac Wild Boars, Brue Dragons Belgrade, Jagodina Black Hornets, Požarevac Pastuvi, kao i novajlija u elitnom rangu i prošlogodišnji šampion Druge lige Srbije - Kikinta Mammoths. 

Prvobitno je planirano da se ove godine u Prvoj ligi Srbije takmiči 8 klubova, ali je nakon istupanja prošlogodišnjih vicešampiona Banat Bulls-a broj klubova ostao na 7.

U okviru 1. kola Prve lige Srbije u američkom fudbalu dve utakmice igraju se u Beogradu, dok se jedna igra u Kragujevcu.

Sezonu otvara ekipa Vukova iz Beograda koji na stadionu Sportski centar Rakovica u subotu 26. marta od 15:15 časova dočekuju novajliju u ligi, ekipu Mamuta iz Kikinde. Prošlu sezonu Vukovi su završili sa perfektnim skorom - bez i jednog poraza. 

U Kragujevcu će Veprovi dočekati jagodinske Stršljenove. Ove godine Kragujevčani imaju tri stranca, dok su se Jagodinci odlučili da ih predvode pojačanja iz inostranstva na poziciji kvoterbeka i risivera. 

Poslednji meč prvog kola igra se u Beogradu, tačnije u Jajincima, gde će ekipa Plavih zmajeva dočekati ekipu iz Wild dogs-a iz Novog Sada.