Autor: Informer.rs

27.03.2022.

19:08

Foto: Starsportphoto

Sport

VOŠA U FINALU! Mirno gleda majstoricu!

Očekivalo se da posle prvog meča u Novom Sadu, Partizan u Beogradu barem jači otpor protiv Vojvodine, ali do toga nije došlo. Novosađani su pokazale da su trenutno daleko kvalitetnije od crno-belih i zasluženo se plasirali u finale domaće Lige u odbojci - 0:3 (22:25, 15:25, 13:25).

Delovalo je da Partizan sve lošije igrao kako se meč bližio kraju što su "Lale" surovo kaznile, podizavši nivo igre iz poena u poen. U prvom setu je viđeno najviše uzbuđenja, ali se i tada videlo ko je kvalitetnijij i iskusniji tim.Partizan je u jednom trenutku prišao na 19:20, ali više od toga nije mogao.

Informer

 

Preostala dva seta, čini se bila su puka formalnost i rutina gostuju. Tako je Vojvodina u drugom delu već na polovini seta vodila sa 13:7, da bi potom tu razliku do kraja uvećala, a slično je bilo i u trećem setu, koji je bio najkraći danas.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je u drugom polufinalu, u Subotici gde je Spartak uspeo dadođe do majstorice pobedivši Crvenu zvezdu - 3:1 (22:25, 25:18, 25:13, 25:16).

Iakonisu baš najbolje počeli domaćini su zbili redove i na kraju slavili i donelii sebi još jedan meč, i priliku za plasman u finale  Podsetili su na dobru igru iz prvog meča kada su imali šansu da u petom setu slave u Beogradu.

Videćemo da li će se tako u finalu sastati dva vojvođanska tima ili će ipak Zvezda uspeti da odbrani domaći teren i prođe dalje.