Autor: Informer.rs

30.03.2022.

22:04

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠAMPION REGIONA ODUVAO HRVATE! Kragujevčani SRUŠILI Splićane!

Sa druge strane, Splićani su neuspešno započeli turneju po Srbiji, dok su ovim porazom izgubili i teoretske šanse za plasman na završni turnir najelitnijeg klupskog takmičenja.

Loše su Kragujevčani ušli u meč i dozvolili rivalu da posle prve četvrtine ima dva gola prednosti. Slabosti u odbrani domaćih, koristili su igrači Jadrana i u drugi period ušli sa vođstvom od 4:2.

Uspeo je Radnički da se vrati i naredni kvartal reši u svoju korist, ali je i dalje imao gol zaostatka za gostima iz Hrvatske.

A onda je usledila "eksplozija" vaterpolista iz Kragujevca koji su bukvalno pregazili Jadran u trećoj četvrtini i sa ubedljivih 4:1 preuzeli vođstvo, igru i za sve se pitali do kraja utakmice.

Poslednja deonica predstavljala je odrađivanje posla i važan trijumf protiv direktnog konkurenta za tron u Regionalnoj ligi, ali ovog puta na evropskoj sceni.

Radnički su do pobede predvodili Stefan Branković i Nikola Lukić sa po tri i Marko Radulović i Luka Pljevančić sa po dva pogotka.

Kod Jadrana najefikasniji su bili Luka Bukić sa tri i Konstantin Kharkov, Rino Burić i Marino Cagalj sa po dva gola

Radnički je ovom pobedom došao do trećeg trijumfa, uz remi i šest poraza, dok je Jadran ostao na istom broju pobeda, ali uz čak sedam neuspeha.