19.04.2022.

10:36

Foto: V.N.

Sport

Kikinda domaćin džudistima iz 11 zemalja!

Ovogodišnji turnir okupio je oko 300 takmičara iz Rumunije, Moldavije, Ukrajine, Mađarske, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Belgije, Rusije i Srbije.

37. Međunarodni džudo turnir organizuje se od 1984. godine, i predstavlja jednu od najstarijih manifestacija u gradu.

- Već sutra nam stižu reprezentativci u konkurenicji juniora, kadeta i seniora, koji će boraviti u kampu. Dostigli smo evropski nivo što se tiče učesnika, s tim što imamo problem sa smeštajnim kapacitetima, što prevazilazi mogućnosti našeg kluba - rekao je Svetislav Vukmirica, trener Džudo kluba "Partizan".

Informer

 

U znak sećanja na kolegu i prijatelja Dragana Ciganovića Cigu, legendu kikindskog i srpskog džudoa, uprava i članovi kikindskog Džudo kluba "Partizan" 12. put organizuju i Memorijal koji nosi njegovo ime. Sin pokojnog Dragana, Ilija Ciganović, pošao je očevim stopama, a nakon takmičarske karijere posvetio se trenerskom poslu.

Informer

 

- Epidemija mi je nažalost odlučila dalji tok karijere, nisam se takmičio godinu i po dana i ispao sam iz takmičarskog ritma. Bilo mi je jako teško, jer se takmičim od svoje pete godine, ali sam prelomio i sada sam se potpuno posvetio trenerskom poslu. Radim sa prvom ekipom Džudo kluba "Partizan" u Beogradu. Trudim se da budem aktivan što više i da ostanem u ovom sportu -rekao je Ciganović.

Informer

 

Kikinda će narednih dana biti domaćin i internacionalnog kampa, u okviru kojeg će u gradu tri dana provesti 250 učesnika.

Informer