20.04.2022.

13:56

Foto: V.N.

Sport

Aleksandar Kukolj trenira u Kikindi pred Evropsko prvenstvo: Bilo bi dobro da imamo više ovakvih kampova!

U okviru 37. Međunarodnog džudo turnira koji je počeo u nedelju u SC "Jezero", u organizaciji Džudo kluba „Partizan“, danas je počeo trening kamp na kome učestvuje oko 250 najboljih džudista iz regiona i Evrope.

Informer

Među njima je i Aleksandar Kukolj, jedan od naših najuspešnijih džudista koj nastupa za „Radnički“ iz Beograda. Pored brojnih zapaženih rezultata i osvojenih odličja, Kukolj je na Evropskom prvenstvu 2017. godine osvojio i istorijsku zlatnu medalju za srpski džudo na Evropskim prvenstvima.

Informer

Aleksandar Kukolj

- Ovaj trening kamp ne samo da znači meni, nego je apsolutno važan za ceo džudo sport u Srbiji. Bilo bi dobro da imamo više ovakvih kampova, ali se nadam će ih biti. Pripreme za Evropsko prvenstvo su u samom finišu i ovde je nas nekoliko koji ćemo tamo učestvovati, što dosta govori i o tome šta mislimo o ovom kampu i koliko je važan za nas sportiste - naglasio je Aleksandar Kukolj koji je već nekoliko puta bio u Kikindi od 2007. godine, kada je kao perspektivan kadet učestvovao na Međunarodnom džudo turniru.

Posle tri godine pauze, ovo je veliki događaj za Kikindu, koji je organizovan na evropskom nivou- istakao je sportski direktor Džudo kluba „Partizan“, Svetislav Vukmirica.

- Od 2005. godine organizujemo trening kamp i mogu da kažem da je svaki put sve kvaliteniji. Cilj nam je da organizaciju podignemo za još jednu lestvicu i verujem da ćemo u tome i uspeti-rekao je Vukmirica.