Autor: Informer.rs

21.04.2022.

20:48

Foto: Starsportphoto©

Sport

ODLUČUJUĆI MEČ, IDEMO NA POBEDU! Srpkinje SAMOUVERENE pred duel sa Islandom!

Rešila je Srbija prvu brigu u okviru poslednjeg "prozora" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pošto je u gostima savladala Tursku. Ipak, za selekciju Uroša Bregara odmora nema budući da ih već u subotu očekuje novi izazov. 

U Zrenjanin stiže reprezentacija Islanda i nema sumnje da će obe ekipe biti silno motivisane budući da pobeda donosi "vizu" za EHF Euro. 

Jovana Risović i Tamara Radojević su analizirale meč sa Turskom i iznele očekivanja pred duel 6. kola kvalifikacija za EHF EURO 2022 protiv Islanda.

- Kao što smo i očekivali uoči puta u Kastamonu, bila je ovo teška utakmica. Na domaćem terenu u dobroj atmosferi Turska pruža dobre partije. U prvom poluvremenu nismo igrale na nivou na kome znamo, ali su se stvari popravljale kako je utakmica odmicala i što je najvažnije, ostvarile smo pobedu - rekla je Jovana Risović, a potom analizirala utakmicu koja sledi našoj reprezentaciji. 

Informer

- Mislim da će biti dosta drugačija utakmica, sigurno je da je ekipa Islanda veoma kvalitetna. Forsiraju skandinavski rukomet, imaju razvijen kontranapad i tranziciju. Utakmica će biti čvrsta, nikako ne smemo ponoviti tehničke greške koje smo napravili u prethodnom meču sa njima i moramo insistirati na dobroj odbrani, jer će ona biti ključna u meču. Ukoliko u tom segmentu budemo dobre možemo ostvariti dobar rezultat. Ovo je utakmica za direktan prolaz i moramo se boriti za svaku loptu. Švedska je u utakmici sa Islandom sinoć pobedila, ali svakako mi ne smemo da izgubimo u subotu. Jeste da nam je dovoljan bod, ali ako kalkulišete i ciljate na bod, uvek izgubite utakmicu, tako da se spremamo za pobedu. 

Sličan stav po pitanju utakmice u Turskoj, ali i narednog rivala ima i Tamara Radojević. 

- U subotu nas očekuje veoma težak meč, odlučujući i za nas i za Island. Imamo dva treninga do tada tokom kojih treba prvenstveno da se oporavimo od puta. Putovale smo celu noć i nije bilo lako sa isprekidanim snom tokom prethodne večeri. Sada pristupamo analizi i spremanju da ostvarimo pobedu za nova dva boda i plasman na Evropsko prvenstvo. Selekcija Rukometašice Islanda su nezgodne, brze, imaju brz prenos lopte i kontranapad klasičan za skandinavske ekipe. Ali ja verujem u svoju ekipu i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo cilj. Na Islandu nismo odigrale utakmicu na našem nivou, što nas je koštalo, ali mislim da ćemo u subotu pokazati ono što jesmo i uspeti da kvalifikacije završimo pobedom. Kada igraš na domaćem terenu kada imaš podršku publike to ti dodatno daje vetar u leđa da ostvariš cilj ka kom težiš. Zato pozivamo sve da nas bodre u subotu - dodala je Radojevićeva.