Autor: Informer.rs

22.04.2022.

13:08

Foto:

Sport

MAKS I JA SMO SE MRZELI! Lekler otkrio ISTINU o odnosu sa ŠAMPIONOM!

Njihov rivalitet nastavio se i u šampionatu Formule 1, gde je posle tri trke Lekler prvi sa 71 bodom, a Ferstapen zauzima šesto mesto sa 25.

- Biće vrlo tesno. Uvek je bilo tesno. U kartingu, bilo je ili on ili ja i zbog toga smo se u jednom trenutku mrzeli, pošto se vrlo često nije sve završavalo na najbolji način - rekao je Lekler, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ferstapen nije završio dve trke zbog problema sa bolidom, ali su obojica dominirali od početka sezone i očekuje se da će biti glavni konkurenti za titulu.

Holandski vozač je imao niz kontroverznih situacija u prošlogodišnjoj borbi za titulu sa Luisom Hamiltonom iz Mercedesa, ali se ove sezone čisto bori sa Leklerom i obojica su pokazali međusobno poštovanje.

- U kojim delovima smo jači ili nismo kao vozači - ne znam. Imamo dva vrlo različita stila vožnje. Jednom će jedan da pobedi, a drugog dana drugi, ali sviđa mi se to - naveo je Lekler.

Informer

Ferstapen je rekao da nije promenio pristup i stil ove sezone.

- Trkam se isto kao i uvek pošto sam to ja. Svako je drugačiji kada se brani i napada, a do sada smo se Šarl i ja dobro trkali pošto znamo gde želimo bolid i koliko mesta je potrebno da ostavimo jedan drugome. To dobro radi za obojicu. I Šarl je agresivan, takođe, a to se jasno može videti. Imamo lepe bitke, ali u njima nema kontakta - naveo je on.

Naredna, četvrta trka u šampionatu Formule 1 na programu je u nedelju od 15 časova u Italiji, za Veliku nagradu Emilije Romanje.