Autor: Informer.rs

23.04.2022.

22:11

Foto: Reuters/Gonzalo Fuentes

Sport

SUDAR EVROPSKOG I OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA VEĆ U GRUPI! Paklen žreb za DELFINE!

Paklena godine očekuje vaterpoliste Srbije! Delfini su nakon osvojenih Olimpijskih igara promenili gotovo kompletan sastav, ali selekcija Dejana Savića sprema se za dva velika takmičenja i napade na titule svetskog i evropskog prvaka. 

Vaterpolisti Srbije će u narednom periodu nastupati na Svetskom prvenstvu, a potom i na šampionatu Starog kontinenta koje će se igrati u Splitu. Nakon današnjeg žreba, Delfini su saznali svoje rivale, a na startu takmičenja očekuje ih duel protiv Slovenaca. 

Srbija će u drugom kolu igrati protiv Izraela, dok je za poslednju utakmicu u grupnoj fazi zakazan vaterpolo klasik! Sastaće se olimpijski i evropski prvak, Srbija i Mađarska! 

Informer

Evropsko prvenstvo u Splitu na programu je od 27. avgusta do 10. septembra. Pored duela Srbije i Mađarske, derbi grupne faze će bez dileme biti susret Crne Gore i Italije. Domaćin je smešten u grupu sa Maltom, Francuskom i Grčkom. 

Delfini su u periodu od 2012. do 2018. osvojili četiri evropske krune - bili najbolji u Holandiji, Mađarskoj, Srbiji i Španiji - a na prethodnom Evropskom prvenstvu zauzeli su peto mesto.