Autor: Informer.rs

24.04.2022.

07:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

BRUTALNOOOO! PAO JE KAO SVEĆA! Pogledajte kako je Fjuri razornim udarcem uspavao Vajta! (VIDEO/FOTO)

U borbi na londonskom Vembliju pred 100.000 navijača bio je bolji od zemljaka Dilijana Vajta, kogga je u ne baš atraktivnoj borbi pobedio nokautom u šestoj rundi.

Za 33-godišnjeg Fjura bila je ovo  32. pobeda u karijeri, dok je 34-godišnji Vajt u 31. borbi  pretrpeo treći poraz. U prvoj rundi smo gledali smo ispitivanje snaga. Fjuri je pokušao da držati Vajta na distanci, bez riskantnih udaraca s obe strane.

Informer

 

Fjuri nije rizikovao, dok je Vajt pokušao nešto da uradi s nekoliko snažnih udaraca.U četvrtioj rundi mu je Fjuri razbio arkadu i to glavom, pošto su se sudarili.

Odlično se držao Vajt sve dok se Fjuri nije razgoropadio, nakon čega je završio na podu i nije više bio spreman da se bori. Usledio je silovit nokaut u bradu, nije bio savršen udarac  ali je to bio dovoljno snažan da se Vajt više ne pridigne. Pao je kao sveća ...

Fjuri je pre ovog meča rekao da će otići u penziju, ali je nakon pobede ipak ostavio mogućnost za nastavak karijere. 

- Ovo je možda bila poslednja borba Džipsi Kinga - rekao je Fjuri a na kraju je otpevao pesmu "American pie", a onda mu se i čitav stadion priključio.

Informer

 

- Pre svega, želim da kažem da pobedu posvećujem svom gospodaru Isusu Hristu. U njegovo ime pobedio sam u ovoj borbi u svojoj divnoj zemlji. U mojoj Engleskoj. Mi smo Spartanci - rekao je Fjrui posle borbe, pre nego što ga je ponela pesma.

Pogledajte najzanimljivije fotografije sa Velmblija.