Autor: Informer.rs

24.04.2022.

21:02 >> 21:09

Foto:

Sport

NOVAK IZVISIO! Srbin imao BRUTALNU sezonu, ali ON je proglašen za NAJBOLJEG SPORTISTU SVETA!

Sjajni vozač Red Bula je postao šampion sveta u Formuli 1, a u konkurenciji za najboljeg nadmašio je Novaka Đokovića koji je imao fenomenalnu prošlu godinu.

Informer

 

Srpski as je do sada četiri puta osvojio ovu nagradu. Prošle sezone osvojio je tri grend-slema, izjednačio se sa Federerom i Nadalom, največim konkurentima i igrao finale US Opena.

- Mnogo sam zahvalan Laureus akademiji. Ovo nije nagrada samo za mene, već za ceo tim koji stoji iza mene i koji radi naporno kako bih ja imao šansu da pobeđujem-  poručio je Ferštapen.

Informer

 

Nagradu za najbolji tim godine dobila je fudbalska reprezantacija Italije koja je 2021. godine postala evropski šampion. Laskavo priznanje pripalo je fudbaler Bajerna i reprezentativcu Poljske, Robertu Levandovskom, koji je prošle sezone za Bajern postigao 41 gol, dobio je priznanje za poseban uspeh na terenu u prošloj godini.

Informer

 

Mlada teniserka Ema Radukanu dobila je nagradu za najveći proboj godine za uspeh na prošlogodišnjem US Openu. Kada je u pitanju „povratak godine“ skejterka Skaj Braun je posle frakture lobanje uspela da se oporavi i na Olimpijskim igrama u Tokiju dođe do bronzane medalje! Za sportsku ikonu godine, nagradu je dobio Valentino Rosi, legendarni motociklista koji je se penzionisao!