26.04.2022.

09:56

Foto: Starsportphoto

Sport

SRPSKA RUKOMETAŠICA ALEKSANDRA STAMENIĆ ZA INFORMER POSLE VELIKOG USPEHA: Velika je čast biti deo ovog tima, mnogo učim od Sanje Radosavljević!

Srpska reprezentativka Aleksandra Stamenić(23) pričala je za informer.rs posle uspeha u kvalifikacijama, i plasmana na Evropsko prvenstvo koje se igra u septembru ove godine.

Rukometašica mađarske Kišvarde koja je na prethodnom Svetskom prvenstvu odigranom u Španiji, bila je startno levo krilo. I na jednoj utakmici, protiv Kameruna bila je proglašena za igračiću utakmice.

Rukometašice ponosne 

Kako se osećate posle plasmana na Evropsko prvenstvo, drugom velikom takmičenju zaredom?

- Osećaj je sjajan. Ponosni smo jedne na druge, na ceo tim i stručni štab. Nastavili smo  kontinuitet odlazaka na velika takmičenja - ističe na početku Aleksandra Stamenić.

Šta je bilo najteže tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo?

- Falilo nam je vremena za uigravanje. Ekipa je nova, podmlađen je sastav. Sigurno smo imali više vremena, sigurno bismo uzeli neki bod više - nastavlja levo krilo mađarske Kišvarde.

Informer

 

Kako se ekipa nosila sa pritiskom u poslednjoj utakmici? 

- Mislim da smo rasli iz utakmice u utakmicu, i verovali u tim, s tim je i pritisak bio sve manji. Domaći teren, i naravno publika u Zrenjaninu koja je bila sjajna, davala nam je dodatni vetar u  leđa da upravo taj pritisak što ranije predbrodimo. 

Bliži se žreb na Evropsko prvenstvo, koga biste voleli da izvučete, a koga bi najradije da izbegnete ?

- Mislim da smo na Svetskom prvenstvu pokazale da možemo da se nosimo sa najvećim selekcijama i Evrope. Najveći akcenat je nama samima. Naravno  da bi volele lakši žreb, ali ne prezamo ni od koga - samouvereno priča popularna Acka koja je prve rukometne korake načinila u Hajduku iz Beške.

Informer

 

Trenirate i igrate sa devojkama koje ste gledali samo na TV?

- Čast mi je što sam deo reprezentacije, i ovih fenomenalnih devojka koje su pre svega dobre devojke, pa tek onda i sjajne igračice. Velika mi je satisfakcija sa ut njih radim i nadograđujem sebe.

Kako je trenirati i učiti od Sanje Radosavljević koja je jedna od najboljih igračića na svojoj poziciji u Evropi ?

- Zaista mi je drago da na mojoj poziciji imam od koga da učim u reprezentaciji. Izrazito poštovanje imam prema Sanji, ona me inspiriše da još više radim na sebi. Savetuje me i osećam njenu podršku - priča u dahu o svojoj koleginici po pozicija levo krilo naše reprezentacije.

Informer

 

Da li je teško isopuniti sve zahteve selektora  Uroša Bregara?

- Uroš Bregar je dokazan trener. Dugi niz godina vodio je tim koji igra Ligu šampiona, iako možda šira javnost nije upoznata sa njegovim ljudskim i trenerskim kvalitetima. Traži od nas maksimum, i dobru energiju, te se samim tim napredak i bolji rezultati reprezentacije vide.

Da li ostajete u Kišvardi ili menjate klub sledeće sezone?

- Produžila sam ugovor sa Kišvardom, tako da i sledeće sezone ostajem u klubu - završava Stamenićeva intervju za informer.rs.

Evropsko prvenstvo se igra  od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Žreb za Evropsko prvenstvo biće obavljen 28. aprila u Ljubljani. Srbija nalazi u četvrtom šeširu, zajedno sa selekcijama Španije, Rumunije i Švajcarske.

Prvi šešir: Norveška, Francuska, Poljska i Danska;

Drugi šešir: Holandija, Crna Gora, Mađarska i Švedska;

Treći šešir: Slovenija, Severna Makedonija, Nemačka i Hrvatska;

Četvrti šešir: Španija, Rumunija, Srbija i Švajcarska.