26.04.2022.

19:45

Foto: Privatna arhiva

Sport

POSADA IZ SRBIJE POSLE 12 GODINA NAPRAVILA VELIKI REZULTAT! Milovanović i Rabasović uspešno završili WRC reli u Hrvatskoj!

Dvojac iz užičkog kraja Lazar Milovanović i Goran Rabasović imali su svoj debi u WRC reliju u Hrvatskoj od 21 - 24. aprila u "Ford fiesti R4".

Ovaj dvojac je prva posada iz Srbije koja se posle 12 godina i Vladice Rabrenovića i Radmila Radivojevića takmičila na WRC reliju.

Pre samog starta verovali su momci da mogu da završe napornu trku i da nakon tri dana takmičenja savladaju pakelno teške staze. To se i dogodilo. 

Milovanović i Rabasović završili su kao 42. u generlanom plasmanu i kao peti u svojoj klasi.

Informer

Goran Rabasović istakao je za naš portal da je samo učešće veliki uspeh i iskustvo.

Informer

- Jedno veliko iskustvo, sama reč svetski šampionat, učesnici iz 25 zemalja, 5 kontinenata, jasno je da je to svetski džet set. Uspeh je i naći se tu, a još veći uspeh kao i ogroman ponos doći do cilja, bez ikakvih kazni. To je takmičenje gde se mora poznavati FIA pravilnik u potpunosti, jer čim si se našao u svetskom šampionatu smatra se da moraš to sve poznavati.

Informer

Rabasović i Milovanović

Ovaj Bajinobaštanin dodaje da ostaje žal za podijumom u klasi.

- I nema potpitanja ,celo takmičenje se odvija pod strogim pravilima. Vrlo smo zadovoljni pozicijom na kojoj smo se našli na kraju, na našu žalost imali smo jedno izletanje sa staze, gde smo izgubili više od 3 minuta pa smo izgubili podijum, ali i peto mesto u klasi na takvom takmičenju je uspeh i samim tim i mi smo jako zadovoljni.