Autor: Informer.rs

27.04.2022.

19:27

Foto:

Sport

SRBIJA JURI FINALNI TURNIR SVETSKE LIGE! Delfini POTAPAJU Grke!

Meč Srbije i Grčke na programu je od 21, a pre toga će se sastati Italija - Hrvatska (15), Mađarska - Španija (17) i Crna Gora - Francuska (19). Pobednici ovih duela će se plasirati u polufinale.

Ako Francuska pobedi Crnu Goru onda će preostali pobednici automatski biti učesnici završnice Svetske lige u Strazburu. Ukoliko pobedi Crna Gora, tada će sa ovog turnira tri najbolje ekipe na F8.

- Strpljenje, rad, motiv, želja, borba za rezultat. Ovaj turnir je pripremni, ali su nam Grci važni jer ćemo se dosta puta sa njima susretati - rekao je kapiten reprezentacije Branislav Mitrović, a preneo Vaterpolo savez Srbije.

Reprezentativac Strahinja Rašović naglasio je da njegovi saigrači i on uvek imaju visoka očekivanja.

- Verujem u prolaz. Grci napreduju. Ne interesuje nas njihov sastav, biće teško četvrtfinale. Ovo je odlična provera za ovaj pod navodima novi tim - kaže Rašović.

Informer

 

Centar Breše Đorđe Lazić veruje da će nacionalni tim dobro odigrati u Podgorici.

- Odlično smo radili poslednjih mesec dana. Videlo se to u Ligi šampiona. Spreman sam, motivisan i verujem da ćemo pokazati dobar vaterpolo - istakao je Lazić.

Za Marka Radulovića će ovo biti debi na zvaničnom takmilčenju.

- Prvi cilj je pobeda i prolaz u Strazbur. Očekujem tvrdu utakmicu ali sa dobrim ishodom - naglašava debitant u timu Delfina Radulović.