Autor: Informer.rs

03.05.2022.

07:58

Foto:

Sport

RAKIĆ ODBIO HRVATSKU ZASTAVU PA ŠOKIRAO REGION: Predstavljam i Hrvatsku, Bosnu, sve države... Mi s Balkana smo najjači!

Aleksandar Rakić se vraća u oktagon posle 14 meseci, a čeka ga MMA legenda i bivši prvak poluteške UFC kategorije Jan Blahovič.

Rakiću će to biti 17. profesionalna borba, osma u UFC-u, a meč je zakazan za 14. maj u Las Vegasu. Naš borac ima skor 6:1, a nadamo se da će posle duela u Las Vegasu biti bolji. 

Momak rođen u Beču, čiji su roditelji iz Bosanskog Broda, često boravi u Hrvatskoj i priprema se sa njihovim borcima, ali za njega postoji samo srpska zastava.

- Iskreno, nisam razmišljao jer moji roditelji su srpskog porekla zato sam se odlučio za srpsku zastavu, ali to ne znači da predstavljam samo Srbiju - poručio je Rakić za "Index" i objasnio: 

Informer

Aleksandar Rakić ne želi da se bori po zastavom Hrvatske

- Meni je cilj s tom odlukom, pošto sam prvih pet mečeva odradio pod austrijskom zastavom, predstavljati celu bivšu Jugoslaviju, pa tako i Hrvatsku, Bosnu i sve ostale države, da zahvalim narodu na ogromnoj podršci u celom regionu i da dokažem da smo mi s Balkana najjači ljudi i da možemo da doguramo samog vrha ovog sporta.

Pobeda u borbi protiv Blahoviča, koji je bio teško povređen i zato Rakić toliko dugo čeka, donela bi srpskom borcu napad na pojas već krajem godine. Tada će u oktagon sa Tešeirom ili Prohaskom, sjajnim borcima.

Bonus video