Autor: Informer.rs

11.05.2022.

16:07

Foto:

Sport

DA NE POVERUJEŠ! Novak nije u 100 najplaćenijih sportista sveta, Jokić JEDVA, a evo KO SE NAJVIŠE OBOGATIO u poslednjih godinu dana!

Kako je objavio portal "Sportiko"  među 100 sportista koji su zaradili najviše novca u proteklih godinu dana, ne nalazi se najbolji teniser sveta Novak Đoković, dok je MVP NBA lige, Nikola Jokić na dnu liste elitnog društva!

Verovatno za mnoge očekivano, najplaćeniji sportista u prethodnih godinu dana, računajući novac od ugovora, sponzorstava i svega što ide uz to, je Lebron Džejms! Najveća zvezda Los Anđeles Lejkersa je zaradio ukupno vrtoglavih 126,9 miliona dolara!

Informer

 

Fudbaleri se nalaze na drugom, trećem i četvrtom mestu! Lionel Mesi je najbogatiji fudbaler u prethodnih godinu dana, pošto je zaradio 122 miliona dolara, sedam više od Kristijana Ronalda, dok je Brazilac Nejmar bogatiji za 103 miliona dolara.

Boksersku sferu brani na petom mestu Meksikanac Kanelo Alvarez koji je prihodovao 89 miliona, a u TOP 10 je Rodžer Federer, koji je na terenu zaradio "samo" 724 hiljade, ali van njega "samo" 85 miliona, pa zauzima osmu poziciju.

Informer

 

Kada je "beli sport" u pitanju, Naomi Osaka i Serena Vilijams se sjajno kotiraju! Japanka se nalazi na 20. mestu sa 52 miliona zarađenih van terena, dok je Serena zaradila ukupno 35,3 miliona, a samo 270 hiljada na terenu!

Najbolji košarkaš najjače lige na svetu, Nikola Jokić deli 98. mesto na listi zajedno sa Gordonom Hejvordom. Zaradu Srbina od 29,9 miliona čine tričavih dva miliona zarađena izvan terena.

On ne želi da se mnogo eksponira u javnosti, dok je primera radi Janis Adetokumbo van terena  zaradio čak 36 miliona dolara u prethodnih godinu dana!

Među 100 najplaćenijih je ukupno 36 košarkaša, igrači američkog fudbala ima 25, a fudbalera je svega 13! Samo jednog manje ima bejzbol! Tu su i četvorica golfera, trojica boksera i troje tenisera, dvojica vozača Formule 1 i po jedan MMA borac i kriket igrač! Najboljeg tenisera sveta, ponavljamo, nema...