Autor: Informer.rs

13.05.2022.

21:06

Foto:

Sport

SRBIN PUCA OD OPTIMIZMA: Biću šampion sveta!

UFC Fight Night se održava u subotu, a imaćemo priliku da gledamo borbu srpskog borca Aleksandra Rakića i Jana Blahoviča u poluteškoj kategoriji iz koje će pobednik verovatno u narednom meču imati šansu da se bori za titilu.

Dakle, ako srpski borac pobedi Blahoviča u subotu imaće realnu šansu da se već u sledećem meču bori za pojas poluteške kategorije i tako postane prvi Srbin sa titulom UFC svetskog šampiona.

Informer

Aleksandar Rakić

Kada je reč o Rakiću, mišljenje javnosti je podeljeno, Neki ga vole, drugi ne, a kada se povela priča da je "previše dosadan borac" on je novinarima odgovorio:

- Ne zanima me. Da oni znaju bolje, sedeli bi ovde umesto mene. Je li tako? Nekada te borba ponese tako da ne smeš da se zaletiš na jnokaut jer ćeš ti biti nokautiran, pa moraš da budeš discplinovan i biraš svoje šanse i da ih ugrabiš kada se ukažu. Ne zanima me šta ljudi kažu, znam šta mogu i koliko mogu i znam da ću uskoro biti svetski šampion - rekao je Rakić.

Srbin je potom dobio pitanje da li može da prekidom pobedi poljskog borca u subotu:

- Moći ću da završim Blahoviča, znam. Mnogo sam radio u poslednjih godinu dana i bilo koga na svetu mogu da pobedim, ne zanima me ni kategorija ni ništa- rekao je on.

Inače, Rakić je u poslednoj borbi bez većih problema pobedio nekadašnjeg izazivača Džona Džonsa Tijaga Santosa! Vredi pomenuti da je pre njega savladao i  Entonija Smita, da je ovaj nakon toga hodao na štakama!