Autor: Informer.rs

15.05.2022.

09:13

Foto: Tanjug

Sport

UŽAS! Legendarni sportista preminuo u TEŠKOJ SAOBRAĆAJKI!

Tragedija se dogodila nadomak gradića Taunsvil, kada je Simonds u teškoj saobraćajnoj nesreći, prenose tamošnji mediji.

U pitanju je dvostruki osvajač Svetskog prvenstva u kriketu, koji je ostavio dubok trag u ovom sportu.

Prema izveštajima policije, on je bio jedini putnik u automobilu koji je izleteo sa puta u blizini ovog malog grada.

- Rane informacije ukazuju na to da je posle 23.00 časa po lokalnom vremenu, automobil koji se vozio putem 'Hervi Rejndž' u blizini mosta 'Alis River' skliznuo sa puta i otkotrljao se pored. Reagovale su hitne službe, koje su pokušale da ožive muškarca starog 46 godina, ali je on ipak preminuo od posledica zadobijenih povreda - piše u saopštenju policije.

Sam Simonds bio je jedan od najpoznatijih u takozvanom "belom kriketu". U proseku je beležio 40,61 poen za svoju zemlju. Tokom karijere ubeležio je čak 133 viketa, a mnogi su hvalili njegovu smirenost i ritam.

Afirmisao se 2003. godine, kada je odigrao neke od najboljih ininga karijere protiv nepobedivog Pakistana, na Svetskom prvenstvu, posle čega je njegov tim uspeo da na kolena baci i Indiju i domogne se titule. Četiri godine kasnije ponovo je stigao do uspeha na planetarnom šampionatu.

Simonds je treći australijski kriket igrač koji je tragično preminuo u tekućoj godini, pre njega je Šejn Varn preminuo na Tajlandu od srčanog udara u martu, da bi posle toga i Rod Marš preminuo.