04.06.2022.

10:38

Foto: Starsportphoto

Sport

SPEKTAKL U BEOGRADU! Novi Beograd igra za titulu šampiona Evrope u vaterpolu!

Vaterpolisti Novog Beograda su u dramatičnom polufinalnom meču u Beogradu, posle velike borbe savladali Brešu sa 14:13 (3:4, 4:3, 2:3, 5:3).

Novi Beograd je prvo je u četvrtfinalu pobedio Marsej, a potom u petak imao zanimljiv duel sa Brešom. Pobeda je ostvarena golom Vlahopulosa šest sekundi pre kraja.

Informer

 

Sada vaterpolistima Novog Beograda sledi duel sa jednim od najtrofejnijih klubova na svetu. Pro reko je čak devet puta osvajao Ligu šampiona, čime je najuspešniji klub u tom takmičenju i aktuelni je šampion. S druge strane, Novi Beograd cilja svoju prvu titulu šampiona Evrope.

- Čeka nas veliko finale. Probaćemo da se što bolje pripremimo za taj duel i nadam se da ćemo ovde u Beogradu osvojiti trofej -  rekao je Miroslav Perković.

Informer

Novi Beograd protiv Pro Reka za trofej u Ligi šampiona


O mastralnoj partiji Vlahopulosa koji je postigao čak pet golova iz isto toliko pokušaja Perković je rekao:

Svaka mu čast, presudio je na kraju. Ali, čestitke zaslužuju svi, jer je njegov odličan učinak bio proizvod ukupne igre svih nas. Ja sam srećan da bilo ko presudi, samo da mi pobeđujemo.

Viktor Rašović je naglasio da je za konačan ishod meča u polufinalu bilo presudno veliko srce i volja cele ekipe Novog Beograda.

- Predstoji nam finale, a u tim utakmicama za trofej, taktčke varijante ne igraju značajnu ulogu, već samo hladna glava i srce u junaka.