Autor: Informer.rs

05.06.2022.

10:47

Foto: Tanjug

Sport

Gosti predsednika Aleksandra Vučića biće zlatni bokseri Vahid Abasov i Artjom Agejev!

Gosti Aleksandra Vučića biće Vahid Abasov i Artjom Agejev, kao i članovi delegacije Bokserskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije u ponedeljak, 6. juna 2021. godine, u 11.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike (ul. Andrićev venac 1).

Srpski bokserski reprezentativac Vahid Abasov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jermeniji pobedom nad Gruzinom Gurilijem. Inače, poslednje zlato na EP, Srbija je osvojila davne 1985. kada je šampion bio Ljubiša Simić, a sada je naciju nakon 37 godina obradovao Vahid Abasov.

Informer

vahid Abasov

Ova pobeda je uvod u nastavak njegovog sjajnog rada i kruna karijere, a sledeća stanica su Olimpijske igre u Parizu.

Zlatom se okitio i Artjom Agejev. Agejev je debitovao za Srbiju na Evropskom prvenstvu i odmah osvojio zlato – u disciplini do 80 kilograma sjajni poluteškaš je savladao Italijana Alfreda Kromvela Komeja.

- San je ostvaren, najsjajnije odličje sija na našim grudima. Donosimo zlatne medalje u našu prelepu Srbiju. Vredno smo radili, išli korak po korak, strpljivo gradili sve što je sada tu, čemu se svi radujemo, a to je evropski tron i zlato koje ponosno nosimo u Srbiju - rekao je tada Agejev.