Autor: Informer.rs

06.06.2022.

11:47

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Sport

PREDSEDNIK VUČIĆ SE ZAHVALIO ZLATNIM BOKSERIMA: Vratili su naš boks na evropsku i svetsku scenu, a srpsku zastavu na pijedestal pobednika

Podsetio je da je boks, kao jedan od najpuplarnijih sportova u bivšoj Jugoslaviji, donosio mnoge medalje.

Informer

 

- Zahvalio sam Vahidu i Artjomu na ovom najsjajnijem od svih zlata, jer su vratili naš boks na evropsku i svetsku scenu, a srpsku zastavu na pijedestal pobednika! - napisao jue predsednik na Instargamu i otkrio o čemu su razgovoraali: 

Razgovarali smo o daljem unapređenju bokserskog sporta u Srbiji i regionu, kao i o promociji ove plemenite veštine, posebno među mlađim generacijama.

Srpski bokserski reprezentativac Vahid Abasov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Jermeniji pobedom nad Gruzinom Gurilijem. Inače, poslednje zlato na EP, Srbija je osvojila davne 1985. kada je šampion bio Ljubiša Simić, a sada je naciju nakon 37 godina obradovao Vahid Abasov.

 Zlatom se okitio i Artjom Agejev. Agejev je debitovao za Srbiju na Evropskom prvenstvu i odmah osvojio zlato – u disciplini do 80 kilograma sjajni poluteškaš je savladao Italijana Alfreda Kromvela Komeja.