Autor: Informer.rs

08.06.2022.

23:23

Foto: Grad Zrenjanin

Sport

Maji Ognjenović mural u rodnom gradu! (FOTO)

Majin pobednički portret, dimenzija 2 x 4 metra, kao veran prikaz jedne od fotografija sa sportskog terena, konačno je zaživeo, nakon odlaganja radova zbog vremenskih uslova i zdravstvenog stanja 
autora, urađen je u dvobojnim tonovima bele i braon akrilne boje, koja je postojana i 
dugotrajna. 

- U slikanju portreta imam veoma veliko iskustvo, jer sam ih uradio više hiljada,  a mali problem je bio transponovanje fotografije u crtež, koji mora sadržati određene parametre, ženski lik zahteva i nežnije tonove od muškog i mislim da sam to ovim radom postigao - istakao je Flora Viorel. 

Informer

Maja Ognjenović jedna je od najuspešnijih i najtrofejnijih sportistkinja rođenih i poniklih u Zrenjaninu, a nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, zbirci trofeja prošle godine dodala i drugu olimpijsku medalju, iz Tokija, a osvojila je i jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na  šampionatima Starog kontinenta.

Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin u godini u kojoj je nosio titulu Evropskog grada sporta.

Z.I.