Autor: Informer.rs

15.06.2022.

22:03

Foto: RK Proleter

Sport

FENOMENALAN OSEĆAJ! Bivši REPREZENTATIVAC oduševljen zbog medalje za Srbiju!

Osvojena bronzana medalja sedamnaestogodišnjeg rvača Proletera iz Zrenjanina, Branka Đukića,  na kadetskom šampionatu Evrope u Bukureštu, vratila je Vojislava Matića, nekadašnjeg asa šampionsk9g kluba iz grada na obalama Begeja, 36 godina unazad, kada je upravo on, osvojio poslednju kadetsku medalju na Evropskim  prvenstvima.

- Bilo je to sada već jako daleke 1986. godine u Bursi, u Turskoj, kao mladi rvač Proletera, branio sam boje tadašnje Jigoslavije i kao danas se sećam tog fenomenalnog osećaja sa bronzom na grudima - kaže Vojislav Matić, koji je i nakon završetka uspešne karijere, ostao u rvanju i sportu i zaposlen je u Sportskom savezu grada Zrenjanina.

Informer

Matić ističe da Proleter ima sjajnu školu, a Đurić nije jedini koji bi u budućnosti mogao da donese brojne medalje Srbiji. 

- Proleterova škola rvanja ima sjajnu perspektivu, Andrija Mihajlović je već seniorski reprezentativac Srbije, Miolski, Molnar, Terzin i svi ostali klinci veliki su potencijal i biseri koje treba brusiti, a Branko Đukić nakon osvojene medalje uživa na lovorikama baš kao nekad ja - iskren je Vojislav Matić.