Autor: Informer.rs

29.06.2022.

07:37

Foto: beta

Sport

SRBI SPREMNI ZA SPEKTAKL SA HRVATIMA! Evo gde možete da gledate borbu za polufinale!

U obe ekipe nastupila je smena generacije, ali je rivalitet ostao isti. Srbija je imala više dana za odmor, zbog direktnog plasmana u četvrtfinale, a Hrvatska utakmicu više, igrala je osminu finala protiv Gruzije. 

Meč je na programu je od 16 sati, a direktan prenos možete pratiti na prvom programu RTS-a. U slučaju da se produži meč Đokovića i Kokinakisa, prenos vaterpolo meča će najverovatnije prenositi RTS-2.

Srbija je posle osvojenog prvog mesta u grupi obezbedila direktan plasman u četvrtfinale, dok su Hrvati za to mesto morali da se bore sa Gruzijom u osmini finala. Sa druge strane, Barakude su ubedljivo i lako slavile sa 13:7 (3:2, 4:2, 3:0, 3:3) i tako je zakazan veliki derbi.

- Ovo je prva ozbiljna utakmica za novu ekipu. Oličan je protivnik. Motivisani i mentalno maksimalno spremni možemo da im pariramo. Mi iskusniji ćemo pokušati da mlađe kolege koji je ovo veliki ispit usmerimo na takmičarski put i da ekipu pripremimo da pruži maksimum, pa šta bude – kaže kapiten Branislav Mitrović i dodaje:

Informer

Branislav Mitrović

- Generalno Hrvati primaju malo golova. Odbrana otvara napad koji tada funkcioniše kako treba. Tendencija je ovde veliki broj isključenja, tada je broj pogodaka veći. Najbitnije je da pobedimo.

U Srbiji sa Igara u Tokiju nema braće Pijetlović, Filipovića, Prlainovića, Aleksića, S.Mitrovića i Dedovića. Hrvati su bez: Marcelića, Garsije, Jokovića, Bušlja, Lončara, Macana, Obradovića i Miloša.