Autor: Informer.rs

02.07.2022.

17:26

Foto:

Sport

POKAZALI SMO KARAKTER POSLE PORAZA! Ranđelović optimista pred naredne izazove reprezentacije!

Sava Ranđelović jedan je od predvodnika nove generacije srpskih vaterpolista. Uz momke koji su se oprostili od reprezentacije navikao je i sebe i nas na medalje.

Međutim svakom može da se desi kiks, Srbiji se desio u četvrfinalu protiv Hrvatske.

- Desio se taj poraz od Hrvatske, ali to je sport. Bitno je da smo posle toga pokazali karakter i želju. Sigurno da protiv Amerike idemo na pobedu, koja će nam značiti zbog samopouzdanja, jer ovo je nova  ekipa, sa debitantima. Značiće nam i za ono što sledi, a  to je Evropsko prvenstvo - rekao je Sava Ranđelović i dodao:

- Očekivao sam da će biti dosta teška utakmica i da će Amerika pobediti. S obzirom na to da su Mađari domaćini, verujem da im je mnogo teško pao poraz, pred njihovom publikom i nekoliko hiljada gledalaca izgubili su četvrtfinale. Amerikanci su igrali dobro i disciplinovano i na kraju su zaluženo pobedili.

Informer

Sava Ranđelović

Delfini su u odbrani koja je kod Dejana Savića ključ uspeha zakazali u meču protiv Hrvatske i poraz je bio neminovan. Nešto slično se desilo i u prvoj utakmici sa Amerikancima, ali propusti u defanzivi nisu bili kažnjeni. Srbija od Tokija i Olimpijskih igara nije primila golova kao protiv Hrvata, ali se protiv Crne Gore to sve popravilo.

Ako odbrana bude na nivou meča sa Crnogorcima, naša reprezentacija ima velike šanse da odbrani peto mesto osvojeno na proteklom Svetskom prvenstvu.    

- I mi i oni smo krili mnogo toga na toj utakmici, jer bila prva na šampionatu.  Znamo šta da očekujemo, trenirali smo sa njima, sparinogovali. Nadam se da ćemo dobiti tu utakmicu. Obrana će biti ključna, od nje sve kreće. Ako budemo disciplinovani i odigramo ono što se dogovorimo , imamo velike šanse da trijumfujemo -  podvukao je centralni bek srpske reprezentacije.