Autor: Informer.rs

03.07.2022.

17:57

Foto: tanjug/ap photo

Sport

DELFINI U NAJBOLJEM IZDANJU PREGAZILI UDOVIČIĆEVE AMERE! Srbija peta na Svetskom prvenstvu!

Kao i u prvoj utakmici, na otvaranju planetarnog takmičenja u Mađarskoj, srpski reprezentativci su bili bolji od današnjeg rivala i donekle se iskupili za neočekivanu eliminaciju u četvrtfinalu od Hrvatske.

Odlično su Delfini ušli u meč, ne dozvolivši Amerikancima nijednog trenutka da ih ugroze. Samo je iz prvog napada Udovičićeva četa povela, da bi od tog trenutka Savićevi izabranici preuzeli kontrolu i rezultat u svoju korist.

Sredinom prvog dela, Savićevi izabranici su golom Mandića otišli na tri golova prednosti (6:3), što im je omogućilo da mirno odu na veliki odmor.

Razigrao se Dušan Mandić u tim trenucima i sa dva projektila odveo Srbiju na maksimalnih +4 i ubedljivo vođstvo od 8:4.

Uspeli su, ipak, Amerikanci da sa dva vezana gola ublaže minus i smanje na 8:6 i tim rezultatom je završeno poluvreme.

Informer

Dušan Mandić

Nastavak je počeo petercem za Srbiju, koji je u gol pretvorio Strahinja Rašović. Igrač Novog Beograda vratio je Delfine na "tri razlike" (9:6), postigavši četvrti gol u meču.

Već u narednom napadu Radulović je olimpijskom šampionu doneo dvocifren broj golova, da bi Đorđe Lazić takođe oostigao lep pogodak u finišu treće deonice (11:7), pa je Srbija sa istom zalihom kao i na kraju prvog poluvremena ušla u poslednji kvartal.

Završnu četvrtinu otvorio je Aleks Boven golom iz peterca i potom iz igre, ali je Radomir Drašović odmah uzvratio silovitim udarcem (12:9).

Srbija je do kraja rutinski odradila posao, drugi put na Svetskom šampionatu savladala Amerikance i takmičenje završila drugi put uzastopno kao peta selekcija planete.

Najefikasniji u timu Delfina bio je Strahinja Rašović, dok je bivši igrač Partizana Aleks Boven za Amere takođe postigao četiri gola.