Autor: Informer.rs

07.07.2022.

14:14

Foto: printscreen

Sport

ŠOK SCENE! Srpski MMA borac plivao sa AJKULAMA, jedna je dobila po nosu! (VIDEO)

Poslednjih dana ajkule su u centru pažnje ne samo srpske, nego i svetske javnosti. Iz Egipta su nam sitgle užasne scene, ajkula je usmrtila dve osobe.

Svi zaziru od zastrašujućih bića. Pa, skoro svi! Srpski MMA borac Duško Todorović, koji je na svom Instagramu pre godinu i po dana podelio i neverovatan snimak sa Maldiva.

Plivao je ali i malo "boksovao" sa ajkulama.

Podsećamo, novinarka i urednica Informera Marija Kordić  trenutno je u Hurgadi gde su prošle nedelje dve žene stradale od napada ajkula. Marija nam je ekskluzvino otkrila da Egipćani zvanično tvrde da su Sudanci krivi za dolazak ajkula u plićak mora.

- Prema egipatskoj verziji za to su krivi Sudanci. Sudan je pet, šest dana pre toga trebao da isporuči neku veliku količinu ovčijeg mesa za Egipat. Egipat je glavni uvoznik sudanskog mesa jer je tamo mnogo jeftinije. Nekoliko dana pre incidenta, Sudanci su za potrebe izvoza zaklali 16.000 ovaca i sve iznutrice i krv od klanja su direktno u more bacili. To je ogromna količina krvi i iznutrica, dovoljna da ajkula to nanjuši. Ajkula prati trag krvi, a pošto je bila velika količina nije bilo teško da prati taj trag. Jedan od tih delova otpada krenuo je naviše, put Egipta i prateći taj trag krvi ajkula je došla u ove vode. Kako je došla do rizorta i kako se to desilo, to nisu znali da objasne - kaže Kordićeva.