08.07.2022.

11:10

Foto:

Sport

OGLASIO SE DRAGUTIN TOPIĆ! Evo šta kaže naš proslavljeni sportista o uspehu naših mladih atletičara!

Naša mlada atletičarka Angelina Topić (16) postala je evropska šamionka Evrope u uzrastu od 18 godina.

Ćerka legendarnog svetskog šampiona u skoku uvis Dragutina Topića i majke Biljane Topić, rekorderke Srbije u troskoku, zablistala je na takmičenju u Jerusalimu.

Informer

Angelina Topić

Pored nje, srebrnu medalju u troskoku je osvojila Teodora Boberić, a trebalo bi pomentu peto mest Miloša Nisića u trci na 200 metara, te osmo mesto Milice Stojkov u bacanju kugle.

Povodom toga oglasio se naš proslavljeni atletičar Dragutin Topić vlasnik kluba "Top Jump" koji je zaslužan za uspeh našij mladih atletičara.

- Ovo su moji šampioni, moja deca koje treniram od njihovog najranijeg detinjstva i prvog atletskog koraka. Rezultat njihovog talenta, doslednog rada i mog skromnog znanja i velikog iskustva je šampionska titula Evrope za Angelinu Topić u skoku u vis, vicešampionska titula Evrope Teodore Boberić u troskoku uz nacionalni rekkord i njeno peto mesto u skoku u dalj, peto mesto Miloša Nisića na 200m uz nov nacionalni rekord (predhodni rekord je star petnaest godina), i osmo mesto u Evropi Milice Stojkov u bacanju kugle.Dakle njih četvoro, pet FINALA, DVE MEDALJE I DVA NACIONALNA REKORDA! To trener može samo da sanja - napisao je Topić.