Autor: Informer.rs

15.07.2022.

19:26 >> 19:28

Foto: Rukometni savez Srbije

Sport

SPORNA ODLUKA EHF-A! ALBANAC iz Makedonije sudio SRBIJI u polufinalu Evropskog prvenstva! Orlići BRUTALNO POKRADENI!?

Napravili su juniori Srbije veliko iznenađenje plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva u Portugalu. Četa Đorđa Teodorovića eliminisala je Nemce i Francuze na putu ka završnici turnira, ali ih je u polufinalu dočekala Španija i savladala 32:29. 

Španci su bili daleko bolji rival na startu utakmice, ali je Srbija u nastavku uspela da se vrati. Ipak, snage za kompletan preokret nije bilo, a utisak je da su na konačan rezultat uticale i brojne sporne odluke sudijskog para. 

Naime, EHF je za ovu utakmicu delegirao makedonski tandem. Nenad Nikolovski i Ismailj Metalari sudili su Orlićima u Portugalu, a drugi iz sudijskog para je Makedonac albanskog porekla što se može primetiti na njegovim društvenim mrežama. Dakle, čini se da je Evropska rukometna kuća napravila propust i previd u tom smislu. 

Finiš utakmice obeležio je veliki broj, najblaže rečeno, spornih odluka sudijskog tandema. Naime, u finišu meča kada je Srbija imala napad  za jedan razlike, srednji bek naše reprezentacije Stefan Dodić napao je Špance, ali je posle prodora svirano probijanje. Furija je to iskoristila i iz kontre pobegla na nedostižnih tri razlike. 

Tokom čitavog meča, Španci su imali sedam sedmeraca, naspram Srbije koja nije izvela nijedan. Pored toga, četiri puta su Orlići igrali sa igračem manje, a naš rival svega jednom. Selektor Srbije Đorđe Teodorović takođe je bio nezadovoljan suđenjem pa je nakon protesta sredinom prvog poluvremena dobio žuti karton.