Autor: Informer.rs

18.07.2022.

08:26

Foto: Printscreen You Tube

Sport

SELEKTOR SRBIJE STRASNO POLJUBIO REPREZENTATIVKU ITALIJE! Svi su ostali u ČUDU! Evo šta stoji iza toga! (VIDEO)

Predvođene nezaustavljivom Paolom Egonu, Italijanske su savladale Brazilke sa 3:0 i postale prva evropska reprezentacija koja je osvojila Ligu nacija.

Selekcija Srbije uspela je, ipak, da se okiti medaljom i završila na trećem mestu, pošto je u Ankari pobedila selekciju Turske istim rezultatom, a Jovana Stevanović je sjajnim partijama izborila mesto u idealnom timu ovog takmičenja.

Ono što, međutim, mnogi ne znaju je da se selektor srpskih gracija Danijele Santareli kući vraća sa dve medalje - bronzanom i najsjajnijom, zlatnom!

Njegova supruga Monika de Đenaro dala je nemerljiv doprinos u trijumfu Italijanki, pa je posle meča sa Brazilkama pao i "strastven poljubac".

Većina navijača u dvorani bila je iznenađena kada je Danijele prišao i poljubio Moniku, ali su se našli i oni kojima je bilo to normalno, jer su znali u kakvom su oni odnosu.

Retka scena na sportskom terenu ima i svoju pozadinu. Naime, reprezentativka Italije Monika De Đenaro je već pet godina u braku sa novim selektorom srpskih odbojkašica, a njih dvoje sarađuju i na klupskom nivou.

Inače, Danijele je već godinama trener Moniki u Koneljanu, koji važi za jedan od najboljih klubova na svetu.

- Kada je 2013. godine Monika imala 2-3 ponude, preporučio sam joj Koneljano koji je bio novajlija u ligi. Mlad i ambiciozan klub, ali uspešan, imao je neki šarm. ja nisam imao dilemu - rekao je Danijele Santareli svojevremeno, koji tada nije ni pomišljao da vodi neki seniorski klub samostalno kao trener, a kamoli reprezentaciju.

Kasnije je postao jedan od najboljih svetskih trenera, pošto je sa istom ekipom postao četvorostruki šampion Italije, osvojio je tri italijanska Kupa i jednu Ligu šampiona.

Podsetimo, u januaru ove godine preuzeo je selekciju Srbije, posle odlaska Zorana Terzića, koji je sa našim devojkama osvojio pregršt trofeja na velikim takmičenjima.