Autor: Informer.rs

23.07.2022.

21:10

Foto: Privatna arhiva

Sport

HEROJ BEOGRADA KRENUO U VELIKI PODVIG! Prešao 600 kilometara, EVO i na koji NAČIN! (FOTO/VIDEO)

Gotovo 600 kilometara moraju da pređu kako bi stigli do cilja, a putešestvije su pred sebe postavili kao jači trening.

- Nas trojica se bavimo triatlonom (plivanje,bicikl, trcanje) spremamo se za IRONMAN i u nekom treningu smo rekli "ajde da odemo na more i da napravimo avanturu i jak trening" i odma smo se složili - počeo je razgovor za "Informer" Draško Stanković.

Njemu je pre dve nedelje dodeljeno zvanje heroja Beogradskog maratona, pošto je polumaraton istrčao gurajući dečaka u kolicima.

- Boris Ristanović i Srđan Živojinović koji su treneri u Beogradskom trkačkom klubu, zajedno samnom krenuli su 21.jula u 8 sati iz Beograda sa Ade Ciganlije. Išli smo trasom Obrenovac - Ub - Lajkovac - Ljig - Čačak i stigli smo za nekih 6 sati. Taj put je prošao okej, takoreći lagano, zagrevanje za dalje. Prešli smo 153km, najteži deo je bio uspon uz Rudnik - dodaje Stanković.

Informer

Stanković, Ristanović i Živojinović

Usledio je potom predah...

- Došli smo kod Borisa kući, večerali, okrepili se, odmorili i ujutru u 6 sati krenuli na put ka Bijelom polju. Sa nama se priključio i Borisov otac, Goran Ristanović (53). Išli smo preko Guče - Ivanjice - Nova Varoš - Prijepolje - Brodarevo - Bijelo Polje, ukupno 195km preko 3.000m akomuliranog uspona. Vozili smo oko 12 časova, sa sve pauzama. Ova ruta je bila prilično teška, prvih 120km je skoro sve uspon, nekih 80km i to jak uspon, posle Nove Varoši je već sve bilo lakse - napominje naš sagovornik.

 
$bp("Brid_58571838", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1058782"});


Avantura se nastavila u subotu...

- Jutros smo u 6 sati krenuli ka Adi Bojani, idemo preko Albanije uz granicu sa Crnom Gorom, sa zadnje strane Skadarskog jezera. Imaćemo nekih 230 km do Ade. Tamo ostajemo dva dana, odmaramo i uživamo, nazad se vraćamo vozom. Avantura je luda, vodimo volg preko Instagrama, javljamo se našim trkačima iz kluba, oni nas prate preko aplikacije sve vreme i glavna su podrška - istakao je Draško Stanković za "Informer".