Autor: Informer.rs

25.07.2022.

02:26 >> 04:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠTETA, VELIKA ŠTETA! Ivana Vuleta ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu!

Velika šteta, Ivana Vuleta nije uspela da se okiti novim odličjem na Svetskom šampionatu.

Takmičenje je završila na sedmoj poziciji sa rezultatom 6,84, pa joj je bronza izmakla za pet centimetara, pošto je bronza pripala Letisiji Oro Melo sa skokom od  6,89 metara.

Informer

 

Ivana je takmičenje počela prestupom, mada je skok bio preko sedam metara. Potom je u drugoj seriji skočila 6,67, pa je usledio još jedan prestup u trećoj seriji. Ipak, to je bilo dovoljno za osmu poziciji pa je nastavila takmičenje i obezbedila još tri skoka u borbi za medalju.

U četvrtoj seriji je skočila znatno bolje - 6,84, a isti skok je ponovila i u petoj seriji. U šestoj  je Ivana išla na sve ili ništa, bila joj je to poslednja šansa da se domogne odličja, ali skočila je  6,75 što nije bilo dovoljno za medalju.

Informer

Ivana Vuleta bez medalje na Svetskom prvenstvu

Zlatnu medalju osvojila je nevetovatna Malaika Mihambo iz Nemačke. Posle  dva startna prestupa, vezala je dva neverovatna skoka - 6,89 i 7,09 metara, a tačku je stavila skokom od 7,12 i na kraju se domogla najsjajnijeg odličja. 

Srebro je pripalo Ese Brume iz Nigerije sa skokom 7,02, dok je bronza otišla u Brazil u ruke Letisije Oro Melo koja je u prvoj seriji skočila 6,89 metara,  što joj je bilo dovoljno za medalju, jer niko nije uspeo da nadmaši do kraja takmičenja.

Informer

Ivana Vuleta razočarana

Ivana sa Svetskog prvenstva ima dve bronze, koje je osvojila 2013. u Moskvi i 2016. u Pekingu. Sećamo se i Svetskog šampionata  2017. godine kada je Ivana ostala bez medalje, a problem je napravio broj koji se otkačio i pao u pesak pre nje. Tada je centimetar ostala kratka za bronzu.

Šesta serija!

- Malaika Mihambo osvaja zlatnu medalju, Ese Brume je stigla do srebra, dok je Lerticija Oro Melo treća na svetu. Malaika Mihambo  u poslednjoj seriji je skočila 7,12 centimetara!


- Skoka Kvaneše Burks od 6,45 metara, a Oro Melo ima barem bronzu. Tu medalju i uzima, pošto je prestupila u poslednjoj seriji,

- Nažalost, Ivana Vuleta je sedma na Svetskom šampionatu, skok u šestoj seriji samo 6,75.


Au kakva trka na 100 metara sa preponama za dame u finalu. Novi svetski rekord, Tobi Amusan je trčala 12,06 sekundi! Neverovatno!

Peta serija

- Opet prestup Brazilke Oro Melo, ali je i dlaje treća sa skokom 6,89 metara! Prestup Malaike Mihambo, potom loš skok i Ese Brume i ona je prestupula.

- Buškel ide do 6,77 u petoj seriji

- Skok Ivane od 6,84, delovalo je to mnogo bolje. Ostaje na šestom mestu, ali ima još jedan skok. Isti skok kao u prethodnoj seriji! Kadi Sanja skače 6,87 metara, pa je odmah "potisnula" Ivanu na sedmo mesto.

Četvrta serija

- Nestvarna Malaika  Mihambo ima medalju, skače 7.09 u četvrtoj seriji i trenutno je prva. Posle dva prestupa dva izvanredna skoka od 7,09. Bruke sada skače, ali ispod sedam metara - 6,86.

- Leticija Oro Melo je opet prestupila, ali je treća iza Brume i Mihambo.

- Skok Kadi Sanje od 6,66 u četvrtoj seriji, Marina Bek-Romančuk prestupila treći put u nizu, a bez rezultata ostaje i bez Bruk Buskuel.

- Ivana Vuleta prva skače u narednoj seriji! Skok od 6,84 u četvrtoj seriji, dovoljan trenutno za šestu poziciju. Idemo Ivanaaaa!

Informer

 

Treća serija

- Prestup Ivane u trećoj seriji! Ali, ide dalje, osam je i čekaju je jpš tri skoka. U prvoj seriji je prestupila, potom skočila 6,67, pa je usledio još jedan prestup u trećoj seriji.

- Konačno ispravan skok Malaike Mihambo, 6,98 neverovatno, rizičan i sjajan skok posle dva prestupa! Prestup Oro Melo u trećoj seriji.

- Au kakav skok! Ese Brume je prva trenutno, skočila je 7,02. Veliko slavlje, skočila je najverovatnije do medalje! 

- Sojers na startu treće serije skače 6,56, a još lošiji skok imala je Burks 6.50, Bruk Buskuel je prestupila. Rut Osoro skače samo 6.31,  teško će dalje i Tifani Flin, kao i Lorejn Judžin. Ivana Vuleta obezbedila je još tri skoka.

Informer

Ivana Vuleta

Posle tri skoka, slede još tri! Najboljih osam posle tri serije ide dalje!

-  Kadi Sanja iz Švedske imala je skok od 6,69 metara, pa je naša atletičarka sada na sedmom mestu. 

- Dobar skok Ivane Vulete, naša kraljica je skočila 6,67 i trenutno je na šestom mestu! 

- Novi šok! Malaika Mihambo je prestupila, drugi put, ugrožen joj je nastavak takmičenja! Prestup za Letisiju Oro Melo u drugom skoku.

- Ese Brume ide daleko! Skače 6.88. Neverovatna gužva u vrhu, Oro Melo, Bruks i Buskuel na tri vodeća mesta.

- Kvaneša Burks u drugoj seriji skače sjajnih 6,88 i sada je druga iza Oro Melo. Uuuu.. još jedan odličan skok. Bruk Buskuel iz Australije dolazi do odličnog skoka, skočila je 6, 87 metara. Romančuk je prestupula i drugoj seriji, Lorejn Judžin je dobacila do 6,53 metara. 

Kraj prve serije

- Šetata! Ivana je skočila preko sedam metara, ali prestup naše kraljice. 

Poslednja u prvom krugu skakala je Kadi Sanja, koja je takođe prestupila.

-Skače Mihambo i prestup u prvoj seriji, ona je najveća konkurencija Ivani Vuleti. Letisija Oro Melo je skočila 6,89, sjajan skok, trenutno je prva.

- Jasmin  Sojers iz Velike Britanije skače na startu  6.62 metra, Kvaneša Burks skala je 6.46, Bruk Buskuel iz Australije ide do 6.57 metara, dobar skok Marine Bek Romanču - 6,79 i trenutno je prva.  Lorejn Judžin je prestupila, a Ese Brume traži podršku navijača - skok od 6,61. 

Ivana će u prvoj seriji skakati pretposlednja, 11.

Informer

Ivana Vuleta

POČELO JE FINALE! IDEMO IVANA!

02.33 - Poznata Nemica Malaika Mihambo najveća je protivnica našoj Ivani u borbi za zlato, potom Ese Brume iz Nigerije,  Kvaneša Bruks iz SAD, Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine, Kadi Sanja iz Švedske...

02.27 -  Vuleta je osvajačica zlatne medalje pred domaćom publikom u Beogradu ove godine na Svetskom prvenstvu u dvorani, kada je u "Štark Areni" uspela da se domogne distance 7,06 metara.

02.00 - Prenos finala možete da pratite na Informer.rs i  Arena Premium 1 , ali ne i na RTS. Zoran Marković, odgovorni urednik sportskog programa Radio televizije Srbije, objasnio je za Informer.rs zašto gledaoci ne mogu da gledaju na kanalima Javnog servisa Svetsko prvenstvo u atletici, na kojem će se i naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta boriti za medalju

Informer

Idemo Ivana do zlata

02.00 - Pratite uz Informe.rs finale skoka udalj, Ivana Vuleta juri treći medalju na Svetskom prvenstvu.