Autor: Informer.rs

25.07.2022.

05:29

Foto: printscreen

Sport

BURA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Da li je Ivana pokradena u finalu? (FOTO)

Zauzela je Ivana Vileta sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Oregonu sa skokom od 6,84 metara. Treće mesto joj je  "izmakao" za pet centimetara, Brazilka Leitsija Oro Melo skočila 6,89 metara i okitila se bronzom.

Ivana prestupila

Na društvenim mrežama vodi se rasprava oko trećeg skoka srpske atletičarke. Ivana je prestupila, iako je letela preko sedam metara, a kompjuter je pokazao da je - prestupila?

Kada se na prvo oko pogleda snimak sa kompjutera, deluje da su zaista odlučivali milimetri. Sudije su takođe gledale snimak i potvrdile su odluku računara, koji odnedavno automatski meri prestupe.

Jedan od korisnika Tvitera postavio je pitanje "kako je moguče da je ovo bio prestup", a potom dodao i da bi naša atletičarka trebalo da uloži žalbu. Ipak, nije bilo ništa od toga!

Šteta, verovatno su je milimetri delili od medalje, treće na svetskim šampionatima, pošto već ima dve bronze!

Ivana je takmičenje počela prestupom, mada je skok bio preko sedam metara. Potom je u drugoj seriji skočila 6,67, pa je usledio još jedan prestup u trećoj seriji. Ipak, to je bilo dovoljno za osmu poziciji pa je nastavila takmičenje i obezbedila još tri skoka u borbi za medalju.

U četvrtoj seriji je skočila znatno bolje - 6,84, a isti skok je ponovila i u petoj seriji. U šestoj  je Ivana išla na sve ili ništa, bila joj je to poslednja šansa da se domogne odličja, ali skočila je  6,75 što nije bilo dovoljno za medalju.

Informer

 

Zlatnu medalju osvojila je nevetovatna Malaika Mihambo iz Nemačke. Posle  dva startna prestupa, vezala je dva neverovatna skoka - 6,89 i 7,09 metara, a tačku je stavila skokom od 7,12 i na kraju se domogla najsjajnijeg odličja. 

Srebro je pripalo Ese Brume iz Nigerije sa skokom 7,02, dok je bronza otišla u Brazil u ruke Letisije Oro Melo koja je u prvoj seriji skočila 6,89 metara,  što joj je bilo dovoljno za medalju, jer niko nije uspeo da nadmaši do kraja takmičenja.

Bonus video