Autor: Informer.rs

25.07.2022.

08:47

Foto: printscreen

Sport

IVANA NAJAVILA KRAJ! Njene reči će vas rasplakati: Gorak ukus... Ovaj dan nije neuspeh...

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije, pa deluje da Ivana nije prešla crtu. Međutim, kompjuter tvrdi drugačije, a taj skok bio je bolji od sedam metara. Ivana je potom sama potvrdila da je bio prestup.

Odlučivali su milimetri, sudije su gledale snimak i potvrdile su odluku računara, koji odnedavno automatski meri prestupe. Ivana je na istagramu podelila sporni momenat, ali kao i što smo navikli nije naša kraljica želela da traži alibi. Nažalost, pomenula je i kraj karijere.

Nije neuspeh

Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli, jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama.  Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić - najavila je Ivana kraj karijere porukom na Instagramu i dodala:

- Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja. Neki dožive da osete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti - daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo jos jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi - napisala je Ivana na Instagramu.


Ivana je takmičenje u Oregonu počela prestupom u prvoj seriji, iako je skok izvesno bio preko sedam metara. Onda je išla na sigurnu opciju i sa 6,67 metara je obezbedila dodatna tri skoka u finalu. Usledio je novi prestup i sporni momenat. U četvrtoj seriji je izbila na šestu poziciju sa 6,84 metara, dok je u poslednjoj seriji skočila 6,75 metara, to je bilo dovoljno tek za sedmo mesto. 

Bonus video