Autor: Informer.rs

25.07.2022.

13:07

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠOK! Da je LJUDSKO OKO odlučivalo, Vuleti bi bio PRIZNAT SKOK! Direktor ASS Slobodan Branković žali: Vredeo je za medalju!

Ivana Vuleta je takmičenje završila na sedmoj poziciji sa rezultatom 6,84, pa joj je bronza izmakla za pet centimetara, pošto je pripala Letisiji Oro Melo sa skokom od  6,89 metara.

Srpkinju su na kraju milimetri delili od medalje, ali ponovo joj je sreća okrenula leđa! 

Posle finala povela se velika polemika da li je Ivana oštećan ili ne posle treće serije. Skočila je u trećoj seriji preko sedam metara, ali je zbog prestupa skok poništen. Bio je to skok koji bi joj sigurno doneo podijum, medalju, ali se oglasio kompjuter i potvrdio da je Srpkinja prestupila. Milimetri, ali bukvalno milimetri su odlučivali i pitanje je da li bi Ivana Vuleta bio priznat skok da ceo proces nije automatizovan, iako su i sudije nakon svega pogledale sporan snimak.

Priznali bi skok

Direktoru i generalnom sekretaru Atletskog saveza Srbije, Slobodanu Brankoviću bilo je vidno krivo zbog celokupne Ivanine situacije.

Informer

 

- Mnogo mi je žao! Vredelo je za medalju, a Ivana nikada bolje nije izgledala. Sada imamo kamere koje vide najsitnije detalje, vidi se da li je neko prešao preko zamišljene ose, sve je u tehnologiji. Ovo je ništa drugo do - sportska sreća - poručio je Branković za Informer.rs.

Direktor ASS je rekao da se nije čuo sa Ivanom nakon noći pune emocija, a otkrio je šta bi bilo da je ovaj skok izveden pre nekoliko godina i da se vrednovala odluka sudije.

- Uveren sam da to ne bi bio prestup! Ne bi bilo otiska na dasci, a ljudsko oko bi sigurno procenilo da je skok bio ispravan.

Mnogi se pitaju kako će još jedno razočarenje uticati na najbolju srpsku atletičarku, ali Branković nema dilemu iako je Ivana najavila da je kraj blizu.

- Ona je i posle mnogih sličnih situacija izlazila sve jača, a uveren sam da će tako biti i sada! Setimo se problema sa kosom, pa sa zihernadlom... Očekujem da će se već u Nemačkoj okititi medaljom, samo još da vidimo koje boje. Mi sa njom idemo korak po korak, polusezonu za polusezonu, Ide Minhen, pa Istanbul, Svetsko prvenstvo u Budimpešti i Olimpijske igre u Parizu su još daleko. 

Informer

 

Dotakao se jedan od čelnih ljudi Atletksog saveza Srbije i ostalih atletičara koji su nastupili na ovom SP, ali i onih koji su mogli, a nisu.

- Mi smo imali samo tri predstavnika, iako smo realno mogli da imamo između osam i deset. Odlučili smo da je previše rano za pojedince poput Andrijane i Angeline koje će se takmičiti još uvek u juniorskoj konkurenciji. Sa druge strane Milica Gardašević, od koje se očekuje da bude Ivanina naslednica je podbacila. Moraće još mnogo znoja da prolije da bi mogla da ostvari uspehe Vulete, ali je poptuno nejasno kako su ona i njen trener dozvolili da prestupi čak tri puta. Niko ništa ne bi rekao da je skočila 5.50 i da se nije plasirala u finale. Ovako je došla u situaciju da izgleda kao se nije ni pojavila na SP. Takođe, multitalentovani Boško Kijanović nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 400 metara. Momak koji je oborio mnoge rekorde, izmeđuosalih i moj, imao je peh, koji je možda mogao da ispravi na prvenstvu Centralne Srbije, ali ne i na takmičenju gde su najbolji atletičari sveta. Šteta, značilo bi mu da se sa 22 godine plasirao u finale - zaključio je za Informer.rs Slobodan Branković.

Bonus video