Autor: Informer.rs

27.07.2022.

17:00

Foto: beta

Sport

SLATKA OSVETA DELFINA! Srbija VRATILA DUG Crnogorcima i osvojila 5. mesto u Svetskoj ligi!

Srbija je odlično ušla u meč i golovima Vuka Milojevića i Nikole Lukića povela sa 2:0, čime je završen prvi kvartal.

Drugu četvrtinu otvorili su Crnogorci golom Dušana Matkovića i smanjili prednost Delfina, ali je zahvljajući čvrstim odbranama i nepreciznosti u završnici do poslednjeg minuta ovog dela igre rezultat bio nepromenjen.

A onda za samo 60 sekundi, pala su dva gola, po jedan na obe strane. Najpre je kapiten Crne Gore Mladen Spajić doneo izjednačenje protivniku (2:2), da bi ekspresno uzvratio Đorđe Vučinić, iskupivši se za promašeni peterac i vratio prednost na stranu Srbije 2:3, za miran odlazak na poluvreme.

Već na startu nastavka, Đorđe Vučinić je probio odbranu Ajkulan i sa 12. golom na završnom turniru Svetske lige, vratio "plus dva" na stranu izabranika Dejana Savića.

Nezaustavljivi Vučinić je sredinom trećeg perioda odveo Delfine na tri gola prednosti (5:2), da bi Matković dugim golom na meču održavao nadu Crnogoraca da mogu da stignu do preokreta.

Informer

Đorđe Vučinić

Crnogorci su poslednju četvrtinu otvorili novim golom Matkovića, prišavši samo na gol zaostatka (4:5), ali je odmah odgovorio Vasilije Martinović koji je iskoristio igrača više i srpskim vaterpolistima vratio +2.

Kada je Ognjen Stojanović iskoristio peterac za ogromnih 7:4, bilo je jasno da će se srpski vaterpolisti osvetiti Crnoj Gori za poraz u grupnoj fazi takmičenja Svetske lige. 

Nisu odustali Crnogorci, pa su preko novopečenog reprezentativca Konstantina Averke stigli do novog gola i smanjili na 7:5. Ipak, Radulović nije imao milosti u ovom meču prema rivalu, pa je Srbija zadržala visoku prednost (8:5).

Sve što su Ajkule uspele do kraja da urade, bio je još jedan pogodak, kojim su samo ublažili pooraz u ovom duelu.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Đorđe Vučinić sa tri gola, dok su po jedan postigli Vuk Milojević, Nikola Lukić, Vasilije Martinović i Marko Radulović.

Što se tiče Crne Gore, jedina svetla tačka bio je trostruki strelac Dušan Matković, po jednom su se upisali Mladen Spajić, Konstantin Alverka i Bogdan Đurđić.

U utakmici za sedmo mesto, Australija je savladala Kanadu rezultatom 13:9 (3:1, 1:2, 6:3, 3:3).

Domaćin Francuska i Španija sastaju se u borbi za bronzanu medalju (18), dok će za zlatnu medalju u velikom finalu igrati SAD i Italija.