01.08.2022.

12:51

Foto: Streličarsko udruženje “Apolo”

Sport

DOMINACIJA! Ošto oko streličara “Apola”: Goran najbolji među 150 takmičara! (FOTO)

U konkurenciji 150 takmičara iz cele Srbije, Nedomački je trijumfovao u imitaciji lova i oštrim okom gađao 16 modela životinja sa različitih distanci i pozicija, u dva kruga, sa po dve strele.

- Takmičenje je bilo veoma fizički zahtevno, jer se održavalo na Fruškoj Gori - rekao je Nedomački.

Turnir u Jasku održan je u organizaciji Streličarskog udruženja TA Tican iz Vognja.

Informer

 

Takmičari kikindskog Streličarskog udruženja “Apolo” poznati su po brojnim uspesima na turnirima širom Srbije. Jedan od poslednjih je i nastup 17. jula na otvorenom streličarskom 3D kupu Vojvodine, u organizaciji Streličarskog saveza Vojvodine i SK Target Crvenka.

- U pitanju je bio 3D turnir (imitacija lova). Gađalo se na 27 modela životinja sa različitih distanci i pozicija, a rariret je bio to, što je bilo postavljeno nekoliko pokretnih meta. Na takmičenju je nastupilo oko 60 takmičara iz cele Srbije. Svi takmičari našeg kluba koji su učestvovali na turniru okitili su se medaljama - rekao je Zaviša Lučić, trener SU “Apolo”.

Informer

 

Pored Gorana Nedomačkog, koji je tada u stilu olimpijski luk osvojio zlatnu medalju, istim odličjem zasijala je i Sara Zamurović, a Snežana Zamurović okitila se zlatom u tradicionalnom luku. Ljubomir Zamurović osvojio je bronzu u stilu dugi luk.

Bonus video