Autor: Informer.rs

03.08.2022.

11:59

Foto: printscreen

Sport

GRMI BOŽE PRAVDE, SUZE U OČIMA NAŠE ŠAMPIONKE! Pogledajte trenutak kada se Adriana Vilagoš popela na postolje! (VIDEO)

Adriana Vilagoš se zlatom okitila na  Svetskom atletskom prvenstvu za juniore i juniorke i tako drugi put uzastopno postala najbolja na planeti.

Adriana skoro zaplakala

Ona je u disciplini bacanje koplja pomenuto priznanje prvo osvojila u Keniji, a zatim i u Kolumbiji! Do najsjajnijeg odličja je došla i na Mediteranskim igrama u Alžiru!

Adriana je skoro sa suzama u očima ispratila intonirenje himne Bože pravde sa ulatnom medaljom oko vrata.

Pogledajte!

Adriana Vilagoš bacila je koplje 63.52 metra što je bilo dovoljno za najsjanije odličje. Popravila je  sopstveni rezultat sa Svetskog prvenstva u Keniji kada je bacila 61.46.To nije sve, Adriana je postavila je i Evropski rekord u U20 konkurenciji, novi nacionalni rekord i popravila lični rezultat. 

 Srećna sam, rekord šampionata, dva puta sam obarala lični rekord, ovo mi je bilo glavno takmičenje ove godine,  dobro smo odradili pripreme, nadala sam se dobrom rezultatu, ali baš i ne ovako dobroj seriji - rekla je oduševljena Adriana koja je ogrnuta zastavom Srbije slavila osjavanje novog zlata.

Informer

Adriana Vilagoš, šampionka sveta

U prvoj seriji dobacila do 60.66 metara i već tada je bila bolja od konkurencije i najavila da će se okititi medaljom. Nastavila je Vilagoš da podiže "lestvicu" i popravila rezultat u nastavku takmičenja. Ovoga puta dobacila je do 63.44 metra! Iza nje je ponovo bila Šakota iz Hrvatske sa rezultatom 54.47, što je skoro 9 metara razlike.U trećoj seriji, Vilagoš je baca 63.52 i popravila rezultat koji je bio dovoljan da odbrani titulu koju je osvojila 2021. godine na prvenstvu održanom u Keniji.

Bonus video