Autor: Informer.rs

10.08.2022.

21:47

Foto: reuters

Sport

DELFINI POTPOLJENI! LUDNICA NA MEČU SRBIJE I ITALIJE! Ovo se ne pamti u vaterpolu!

Delfini su završili turnir sa jednim porazom i dve pobede koje su izvojevali protiv Hrvatse i Grčke!

U zanimljivoj utakmici u viđeno je čak sedam crvenih kartona što nije običaj i ne viđa se često na vaterpolo utakmicama!  Uz sve to dosuđenja su 33 isključenja na obe strane.

Italija – Srbija 12:10 (2:4, 3:2, 3:3, 4:1)

Bazen Sasari                                  Sudije: Gomez, Putniković
Isključenja: Italija 15, Srbija 18
Crveni kartoni Italija 3, Srbija 4.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 3, Alesani, Grata 1, Fondeli, Kanela , Rencuto 3, Kondemi 2, Ferero 1, Bruni 1, Di Soma, Dolče 1, Masaro. Selektor: Kampanja.

SRBIJA: Rističević, Mandić 2, Velkić 1, Ranđelović 2, Vučinić 1, Pljevančić 1, S.Rašović, Lukić 1, Drašović 1, Radulović, Stojanović, V.Rašović 1, Dobožanov, Martinović. Selektor: Savić.

Najefikasniji u srpskom timu bili su su Dušan Mandić i Sava Ranđelović sa po dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Lukić, Petar Velkić, Luka Pljevančić, Ðorđe Vučinić, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Srbija je ostala bez Vučinića i Ranđelovića zbog tri lične, Italijani su serijom 3:0 poveli 11:9, smanjio je Mandić ali je u poslednjim sekundama Di Fulvio rešio meč. U drugoj četvrtini je odmah isključen Radulović, u trećoj Martinović, a u poslednoj Lukić i Stojanović. Sa druge strane Italijani su ostali bez Aleanija, Di Some i Brunija.