Autor: Informer.rs

05.09.2022.

11:21

Foto: beta

Sport

TUGA! Preminuo lekar odbojkaške reprezentacije Ljuban Martinović! "Neka ti je večna slava Nemanjiću"

Doktor Ljuban Martinović preminuo je  osam dana pre 72. rođendana, posle kraće bolesti, saopštio je Odbojkašski savez Srbije.

U saopštenju OSS se navodi da Martinović ima više od 30 medalja sa najvećih svetskih takmičenja u svim kategorijama.

Ispratio je generacije i generacije naših najboljih odbojkašica i odbojkaša u reprezentativnim selekcijama, ali i sjajne generacije odbojkaša Partizana. Njegova stručnost, posvećenost i entuzijazam svrstali su ga među eminentne lekare sportske medicine. Na predlog Petra Stanišića, postao je lekar OK Partizan, a od Balkanskog prvenstva 1985. bio je član stručnog štaba seniora zadužen za zdravlje reprezentativaca. Jedan, jedinstveni i neponovljivi dr Ljuban Martinović ostaće nezaboravni deo srpske, evropske i svetske odbojkaške porodice - ističe se, između ostalog, u saopštenju OSS, a vreme i mesto sahrane dr Ljubana Martinovića biće naknadno saopšteni.

Emotivnom porukom se od doktora oprostio Marko Podraščanin. 

- Danas, na tvoj 72. rođendan odlaziš u večnu legendu. Hvala ti dragi Ljubo za sve divne trenutke koje smo proveli zajedno širom sveta, za svu brigu, sreću, savete i radosti koje si doneo odbojci i našoj Srbiji. Neka ti je večna slava Nemanjiću -  napisao je Podrščanin.

Bonus video