06.09.2022.

13:30

Foto: informer

Sport

Sporna odluka na FNC 7 u Areni u Puli! Denis Jurakić izgubio, publika izviždala sudije

Međutim, zbog povrede ramena koju je zadobio dve nedelje pre ove borbe, kao i zbog povrede stopala tokom samog meča, Jurakić nije mogao da do kraja ispoštuje taktiku trenera Ivana Đorđevića Icka, pa je izgubio podeljenom sudijskom odlukom. Publika se nije složila sa takvim ishodom meča pa je zviždala dok je sudija u ringu podizao Preložnikovu ruku.

Uprkos povredi Jurakić je tokom meča bio agresivniji i stalno je držao centar oktagona, dok je Preložnik bio prinuđen da leđa naslanja na žicu. Tokom prve runde Denis je uspeo da obori Slovenca i uhvati mu kimuru, ali se Nejc lepo snašao i izvukao iz veoma teške pozicije. I u druge dve runde Denis je pritiskao i nasrtao na Preložnika, bacao je ručne udarce, kao i lou-kikove. Međutim, povrede su krenule da uzimaju maha što je Jurakića sprečavala da radi ono u čemu je najbolji, a to je rušenje. Kad god bi se Denis zaleteo na obaranje, Nejc se uspešno branio, jer Jurakić od bolova u ramenu nije moga da uradi ono što su on i trener zamislili. Preložnik je do kraja meča bio zatvoren nije pružao nikakvu incijativu, ali je po mišljenju sudija sakupljao bodove, što ga je na kraju dovelo do pobede.

Informer

 



Posle meča korektni Nejc Preložnik je izjavio da smatra da će Denis sigurno biti UFC borac i da će iz ovog poraza izaći još jači.

- Moram ponovo da pogledam meč, ali znam da sam ga dobro držao na distanci. Mislim da sam fer pobedio ovaj meč. Densi je bolji rvač od mene, ali šta da se radi nekada pobediš nekada izgubiš - izjavio je Nejc.